2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Március 09. 10:10, csütörtök | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Jablko-t modern centrista pártként mutatta be

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Jablko-t modern centrista pártként mutatta be

Ďuriš Nicholsonová szerint a párt magja mintegy 180 személyből áll.

A Jablko egy modern centrista párt, erős szociális programmal - mutatta be projektjét Lucia Ďuriš Nicholsonová alapító és európai parlamenti képviselő. Mint arról szerdai sajtótájékoztatóján tájékoztatott, a formálódó párt a legfontosabb reformnak a régiók strukturális reformját tartja.

"Az Jablko-nak világos víziója van - az erkölcs visszatérése, az ész visszatérése, a megállapodások, a jogszabályok tiszteletben tartása, valamint az ország és a polgárok érdeke, hogy az minden pártharc felett álljon" - vázolta Ďuriš Nicholsonová. Az ország és a régiók fejlődéséhez szerinte nyitott gondolkodású politikusokra van szükség, akik képesek szembenézni a modern kihívásokkal. Szerinte a Jablko egyértelműen nyugat- és Európa-párti párt, amely a fiatalokban látja a potenciált. Ďuriš Nicholsonová szerint a párt adatbázisa mintegy 180 személyből áll. A párthoz tartozik például Jozef Mihál és Peter Ošváth volt politikus is. A szimpatizánsok eddig mintegy 5000 aláírást gyűjtöttek össze a párt megalakulásához.

Ďuriš Nicholsonová megerősítette, hogy nyitott az összeolvadásról szóló tárgyalásokra, meg akarja akadályozni a szavazatok elvesztését. Már tárgyalt az együttműködésről Eduard Heger ideiglenes miniszterelnökkel és a parlamenten kívüli demokraták vezetőjével, Pavel Macekkel, valamint Mikuláš Dzurinda ex-miniszterelnökkel, aki meghirdette a Kék - Európai Szlovákia projektet (Modrí - Európske Slovensko). Konkrét megállapodások még nem születtek.

A párt alapítója viszont kizárta a szélsőségesekkel való együttműködést, akik közé a Smer-SD, a Republika és az ĽSNS képviselőit is sorolta. Elutasítja az Igor Matovič vezette OĽANO-val való együttműködést is. Egyelőre naivnak és elbizakodottnak nevezte, hogy a Hlas-SD-vel is kizárja az együttműködést.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.