2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet
Forrás: Teraz.sk

Véget ért a második forduló előtti kampány

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

Tilos a közvélemény-kutatások és választási felmérések eredményeit közzétenni. A moratórium a szavazás lezárásáig, a voksolás napjának végéig tart. Az elnökválasztás második fordulójára április 6-án, szombaton kerül sor.

"A jelöltek már nem rendelkezhetnek a speciális transzparens számlán található fel nem használt pénzeszközökkel, de a választási kampány kifizetetlen számláit a moratórium ideje alatt is rendezni lehet erről a számláról" - közölte a belügyminisztérium sajtóosztálya.

A moratórium ideje alatt az elnökjelöltekről - akár mellettük, akár ellenük - szóló információk nem jelenhetnek meg a rádió- és televízióadásokban, a lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatásokban, az időszakos és nem időszakos kiadványokban, valamint az ügynökségi hírekben. Az RTVS és az engedéllyel rendelkező műsorszolgáltatók a moratórium ideje alatt nem sugározhatnak politikai, az elnökválasztással kapcsolatos tartalmat.

Egy elnökjelölt a választás mindkét fordulójában legfeljebb 500 000 eurót költhet a választási kampányára.

A választópolgárok kétfordulós szavazáson választják meg a Szlovák Köztársaság elnökét ötéves időtartamra. Az elnöki palotáért Ivan Korčok és Peter Pellegrini száll versenybe szombaton. A szavazóhelyiségek reggel 7.00 órától este 22.00 óráig lesznek nyitva.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 18:28, szerda | Kzélet

M. ŠIMKOVIČOVÁ: Az STVR függetlenebb lesz, mint az RTVS

Épp a Východná Fesztivált szervezzük, amely csütörtöktől vasárnapig tart. Már nagyon várom, és népviseletbe öltözve fogok oda ellátogatni - mondta a miniszter a TASR TV-nek.

2024. Július 01. 09:51, hétfő | Kzélet

A gyermek sürgősségi osztályok működése rövidül, tíz közülük megszűnik

Ezek a galántai, kassa vidéki, mezőlaborci, miavai, námesztói, vágújhelyi, pöstyéni, rózsahegyi, kisszebeni és szenicei járások sürgősségi osztályai.

2024. Június 20. 10:40, csütörtök | Kzélet

A képviselők a médiaszolgáltatási törvény módosítását tárgyalják

Az RTVS módosításairól szóló vita korlátozott, legfeljebb 12 órán keresztül tarthat.

2024. Június 11. 10:09, kedd | Kzélet

Vége a veszélyes időjárásnak, azonban kellemetlen változás vár ránk

Véget ér a néhány napos esős és viharos időjárás térségünkben, de a változás nem lesz túl kellemes.