2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Március 08. 21:03, szerda | Kzélet
Forrás: Refresher

Hőmérséklet-ingadozás várható a hétvégén

Hőmérséklet-ingadozás várható a hétvégén

A meteorológusok péntekre jósolják az idei év eddigi legmelegebb időjárását, szombaton azonban jelentős lehűlést várhatunk.

Pénteken nagyon meleg időre számíthatunk. A maximum hőmérséklet 11-16, délnyugaton 18 Celsius-fokig emelkedhet. Szombaton, március 11-én azonban jelentős lehűlés várható, amelyet erős szél kísér majd, a hegyekben akár viharossá is alakulhat - tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a Facebookon.

Pénteken változóan felhős idő várható. „Délután dél felől délnyugat felé kezd megnövekedni a felhőzet, estére pedig már többfelé lehet zápor, időnként zivatar is előfordulhat” – magyarázták a meteorológusok.

Szombaton jelentősen lehűl majd a levegő. „Erős, helyenként viharos szél is kialakulhat, a hegyekben orkán is lecsaphat. Szombaton éjszaka lesz a legtöbb csapadék, napközben már csak helyenként” – közölte az SHMÚ.

Eleinte csak a magashegységi területeken havazik majd, ezután fokozatosan az alacsonyabban fekvő északi területeken is kialakulhat hótakaró. A hőmérő higanyszála három és tíz fok között mozog majd napközben, északnyugaton akár a fagypontot is elérheti.

Az SHMÚ tájékoztatása szerint vasárnap, március 12-én megnyugszik az idő, de hűvös marad. Főleg reggelenként mínusz tíz Celsius-fok alá is süllyedhet a hőmérséklet a hegyvidéki völgyekben. "A jövő hét elején viszonylag meleg és nedves délnyugati-nyugati áramlásra számítunk" - tették hozzá a meteorológusok.

Forrás: refresher.sk

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.