2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Október 07. 13:04, szerda | Életmód

Mutatjuk, melyik üzletekben található a legtöbb hazai termék

Mutatjuk, melyik üzletekben található a legtöbb hazai termék

A GfK elemzése megerősítette a Kaufland vezető pozícióját a hazai termékek értékesítésének versenyében.

A több, mint 6500 kiállított hazai terméknek köszönhetően a Kaufland könyvelhette el a legnagyobb éves növekedést a hazai termékek piacán. Ez a szám 2017-től folyamatosan növekszik.

A GfK ügynökség 32 főkategóriában, valamint további 92 alkategóriában mérte össze a legnagyobb hazai játékosok hozzáállását a hazai termékekhez. A Kaufland ismét győzni tudott, ami az össztermékek számát illeti, a piros logós üzletlánc polcain található a legtöbb hazai termék jelenleg. Átlagban 6482 darab termékről beszélünk, ami 574-gyel több, mint tavaly. Egy ilyen mérés esetében érdemes figyelembe vennünk az abszolút értéket - nem csak a százalékos arányt - hiszen a hazai termékek aránya függ az eladófelület nagyságától, tehát nem kapnánk reális képet a szlovák termékek teljes kínálatáról.

„Örülünk, hogy abszolút számokban mi végeztünk az első helyen. Ez arról tanúskodik, hogy sikerül támogatnunk a szlovákiai beszállítókat. Ez volt az eredeti célunk. Jelenleg 65 üzletünkben kínáljuk 81 helyi termelő portékáját. Kínálatunkban ugyancsak fellelhető a „Szeretettől a hagyományig – Z lásky k ktradícii” termékcsalád is, amely magába foglalja az összes házi alapanyagokból és eredeti recept alapján készült termékeinket,” nyilatkozta Lucia Langová, az üzletlánc szóvivője.

Hozzáteszi, hogy a Kaufland különleges figyelmet szentel a szlovák termékeknek, főleg most, a világjárvány alatt. „Mint piacvezető elélmiszer-láncnak, nekünk is nagyon fontos, hogy hazai és regionális termékek széles skáláját tudjuk kínálni vevőinknek. Azokra a jó kapcsolatokra alapozunk, amelyeket sikerült a szlovák termelőkkel kiépítenünk, persze emellett szünet nélkül keressük az új lehetőségeket is. Szerintünk ez az az év, amikor megmutathatjuk, mennyire fontos az együttműködés, hiszen ennek köszönhetően gyarapodhat Szlovákia gazdasága,” zárta Langová.

A hazai termékek arányát tekintve is emelkedést mutatott a Kaudland, igaz itt csak 0,6%-ról beszélünk. Ami biztos, hogy a hazai termék egyre népszerűbb a társadalom minden rétegében, az üzletláncok pedig igyekeznek megfelelni vásárlóiknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.