2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. November 13. 13:56, péntek | Bulvár
Forrás: Variety

Meghalt Scooby-Doo alkotója

Meghalt Scooby-Doo alkotója

Nyolcvankét évesen hunyt el Ken Spears amerikai producer, forgatókönyvíró, vágó, aki a Scooby-Doo rajzfilmsorozat egyik alkotója volt. Joe Ruby, Spears alkotótársa is idén augusztusban távozott el, 87 évesen.

A Variety.com tájékoztatása szerint Spears pénteken halt meg a Lewy-testes demencia egy szövődménye következtében. A hírt fia, Kevin Spears erősítette meg, mondván: „Ken szellemessége, történetmesélése, családjához való ragaszkodása, erős munkaerkölcse mindig élni fog az emlékezetünkben“. A népszerű mesefigura atyja Los Angelesben született és ott is nőtt fel. William Hanna rajzfilmproducer fiával jó barátok voltak, később a Hanna–Barbera produkciós cégnél is dolgozott hangmérnökként. Itt ismerkedett meg Joe Rubyval. A Scooby-Doo, merre vagy? a Hanna-Barbera produkciójaként indult a CBS tévécsatornán, ahol 1969-től 1976-ig futott. Rengeteg film és számtalan újabb sorozat készült a nyomán. Az eredeti alkotócsapat Ruby, Spears és Takamoto Ivao rajzolótársukból állt. Spears a sorozatról úgy nyilatkozott később: „Attól féltünk, nem tart tovább egy évadnál“. Mielőtt a négy tini, Fred, Diána, Vilma, Bozont és kutyájuk, Scooby-Doo megjelent volna a képernyőn, többféle variációt is kipróbáltak. Volt olyan is, ahol a szereplők rockegyüttesben játszottak. Spears és Ruby 1977-ben létrehozták saját stúdiójukat. Nekik köszönhetjük többek között a Supermant és az Alvin és a mókusokat is.

Címkék: Scooby Doo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.