2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Augusztus 18. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: TASR

Matovič szerint az alsó tagozatosoknak is maszkot kéne hordaniuk

Matovič szerint az alsó tagozatosoknak is maszkot kéne hordaniuk

Ha az alapiskolák alsó tagozatos tanulói képesek viselni az arcmaszkot az osztályokban is, a tanítás alatt, akkor viseljék. Ezt Igor Matovič kormányfő jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatóján.

„Minél több alsó tagozatos gyerek fogja hordani az arcmaszkot, annál hatékonyabban fogják megóvni a saját egészészségüket, illetve az osztálytársaik egészségét. És annál hatékonyabban tudjuk megakadályozni, hogy a betegség elterjedjen egy osztályon belül, aztán pedig máshol is” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: megérti, hogy a kisgyerekek nehezen lélegeznek az arcmaszk alatt. „De ha a gyerekek 70-80 százaléka kibírja, az még mindig jobb, mintha azt mondanánk, hogy senkinek sem kell hordania” – fűzte hozzá.

Matovič bevallása szerint ő maga azt javasolta, hogy minden gyerek viseljen arcmaszkot az iskolákban. „Aztán jött Branislav Gröhling (SaS) miniszter úr, és azzal érvelt, hogy az alsó tagozatosok nem fogják kibírni” – mondta a kormányfő.

Az új tanév első két hetében az alapiskolák felső tagozatos tanulóinak és a középiskolásoknak kötelező lesz arcmaszkot hordaniuk az osztályokban is. Ezzel szemben az alsó tagozatosoknak és az óvodásoknak nem kötelező maszkot viselniük az osztálytermekben, de az osztályokon kívül, az iskolák belső tereiben - az étkezést leszámítva - mindenkinek hordania kel. Erről az egészségügyi tárca tájékoztatott a közösségi hálón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.