2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: Samorin.sk

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

Ennek köszönhetően mostantól online-parkolókártyát is lehet vásárolni Somorján.

A somorjai online parkolási rendszer üzemeltetőjének kiválasztásakor az egyik fontos szempont az volt, hogy a rendszer egyszerű legyen a felhasználók számára. A ParkDots alkalmazás használata regisztrációt igényel, majd a rendszer végigvezeti az új felhasználót a parkolókártya kiállításához szükséges összes lépésen.

Az Area Šamorín, s.r.o. nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a rendszer szlovák és magyar nyelven is elérhető legyen. A parkolókártya megvásárlásakor ügyelni kell a megfelelő kártyatípus kiválasztására, valamint arra, hogy a szükséges dokumentumok - a felhasználó személyi igazolványa és a jármű műszaki engedélyének másolata - feltöltődjenek a rendszerbe. A rendszer ezután egy linket küld a felhasználó e-mail címére, amelyen keresztül a felhasználó fizethet a kártyáért. A fizetés történhet bankkártyával, banki átutalással vagy a Google Pay és Apple Pay alkalmazásokon keresztül.

További fontos változás, hogy májustól a parkolókártyákat és a parkolójegyeket online ellenőrzik, így a sofőröknek nem kell többé a kocsi ablakába tenniük azokat.

Azok, akik továbbra is a hagyományos módon szeretnék megvásárolni a parkolókártyájukat, személyesen igényelhetik azt az Area Šamorín, s.r.o. Pozsonyi úti székhelyén, minden munkanapon 7.30 és 15.30 között.

Forrás: samorin.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:33, vasárnap | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Június 20. 10:01, csütörtök | Helyi

Késéssel kell számítani egyes Leo Express járatokon a hétvégén

A Leo Express tájékoztatja az utasokat, hogy a vasúti síneken történő munkálatok miatt 2024. június 22-23-án a Lég - Úszor szakaszon 9:50-14:10 között vonatpótló buszjáratokat vezetnek be.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

2024. Június 05. 15:51, szerda | Helyi

A Duna felső részénél csökkenni, az alsónál viszont emelkedni fog a vízszint

Pozsonyban a tartós esőzésekből eredő áradások miatt másodfokú, a dunaszerdahelyi járásban első szintű hidrológiai figyelmeztetés van érvényben.