2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Augusztus 05. 10:58, szerda | Életmód

Korona-kirándulás: Európa legbiztonságosabb nyaralási helyszínei, 1.rész

Korona-kirándulás: Európa legbiztonságosabb nyaralási helyszínei, 1.rész

Dühítik Önt a Koronavírus-járvány miatti intézkedések okozta akadályok? Szívesen kirándulna, de fél, nehogy baj legyen belőle? Íme egy lista Európa legszebb, még biztonságos helyszíneiről. A listát a WHO által készített térkép alapján állítottuk össze. Inspirációt a European Best Destinations hivatalos weboldala szolgáltatott. A helyszíneken akár 600-szor kevesebb fertőzöttet regisztráltak az elmúlt hónapokban, mint az európai átlag, arról nem is beszélve, hogy a helyi protokoll szigorú és a higéniai normák magasabbak, mint más turistaparadicsomok esetében. További pozitívumként a helyi kórházak betegágyainak számát és felszereltségét említeném, természetesen ez nem azt jelenti, hogy a rizikós betegeket, az időseket és szeretteinket kezdjük el ezekre a helyszínekre tömegesen utaztatni. Jó tanácsként szolgálhat foglaláskor olyan szállodák és panziók kiválasztása, amelyek garantálják a költségek visszafizetését akár 24 órával az érkezés előtt is.

TBILISI, Grúzia

Tbilisi Grúzia fővárosaként az egyik legkevésbé fertőzött város Európában. Az ország gyorsan és keményen reagált a pandémia kirobbanásakor, így 260-szor kevesebb Covid-19 esetet regisztrálnak naponta, mint más európai országokban. Július 1-től ismét megnyíltak a határok a kirándulók előtt, így Tbilisi ideális azoknak, akiknek fontosak a biztonsági és egészségügyi előírások. Tbilisi egy nyitott hely, ahol tökéletesen keveredik a múlt, a jelen és a jövő. Grúzia fővárosa 2020-ban trendibb, mint valaha, ideális úticél a kultúrát, gasztronómiát és az építészetet kedvelők számára. A “hűha-effektus” garantált. A gyönyörű Haussmann-féle épületek és a középkorból származó építmények egyvelege csodálatos képet ad. Megtalálható itt a neo-klasszikus, a szovjet, de akár a modern építészet minden eleme. Tbilisi tiszteli saját múltját, és ebből a tiszteletből építi saját jövőjét és fiatal generációját. Amit semmiképp se hagyjon ki, az a Kartlis Deda szobra, aki a város védelmezőjeként a hegy tetejéről pásztázza Tbilisi kacskaringós utcáit. Innen gyönyörű kilátás nyílik magára a városra, a Béke hídjára, a Metekhi templomra, a kénes termálfürdőkre vagy éppen az óratoronyra.

Azt tudta, hogy Tbilisi 5-ször biztonságosabb, mint London vagy Párizs? És azt tudta, hogy Grúziában több kórházi ágy van 1000 lakosra, mint Svédországban vagy Dániában? Ha eddig nem sikerült meggyőznünk Önt, akkor még annyit fűznék hozzá, hogy mindezt 4-szer olcsóbban megteheti, mint más európai fővárosban. Foglaljon gyorsan, le ne maradjon a hagyományos grúz táncelőadással egybekötött finom vacsorákról.

Hogyan jutok oda? Foglaljon repülőjegyet Tbilisibe
Megnyitva: július 1-től, nincs karantén

KORFU, Görögország

Ez a paradicsomi görög sziget tökéletes helyszín a járvány miatt lemerült elemek feltöltésére. Görögország az egyik legkevésbé fertőzött ország, az átlagtól 50x kevesebb a betegek száma. A pandémia alatt egyszer voltak túltelítve a kórházak, köszönhető az elegendő betegágynak. Korfu a pihenés, a nap és természet tökéletes kombinációja.

Hogyan jutok oda? Repülőgéppel. Villát medencével itt foglalhat. Kirándulásokat itt intézhet.
Megnyitva: július 1-től, nincs karantén

CAVTAT, Horvátország

Cavtat a hírességek, szeretők, családok, a gasztronómia, a kultúra szerelmeseinek és a vízisportok kedvelőinek központja. Cavtat maga a nagybetűs Úticél. Horvátország hasonló adatokkal rendelkezik, mint Görögország, ami a koronavírusos fertőzötteket illeti. Szintén nagyon magas a kórházi ágyak aránya az országban. A dubrovnik-i kórház csupán 20 percre van Cavtat-tól. Kell még indok? Ami a szállást illeti, hatalmas választék van hotelekből, privát villákból és apartmanokból. Ami a nagyobb szállodákat illeti, a horvátok szigorították a higéniai normákat, így sokkal biztonságosabbak, mint más európai városokban.

Hogyan jutok oda? Repülőgéppel Dubrovnikba. Szállást pedig Cavtatban tud foglalni itt.
Megnyitva: július 1-től, nincs karantén

MADEIRA, Portugália

Ha Portugáliára érvényes, hogy viszonylag jól kezelte a járványt, akkor ez a Madeira-szigetekre hatványozottan érvényes. Egyetlen halálesetről sem számoltak be a hatóságok. Amit ajánlunk, az egy 10-napos kirándulás Madeirára. Ezer oka van a látogatásnak, ez azegyik leghangulatosabb turisztikai helyszín Európában. Madeirán napsütötte téli hónapokra számíthat, de ha éppen madárlesre támad kedve, akkor is ez a hely a tuti. Kedvenc helye a hegymászóknak, legénybúcsúsoknak és a Karácsonyt külföldön ünnepelni vágyóknak. Európa egyik legszebb és legromantikusabb helyeinek egyikéről beszélünk.

Madeira sokaknak egy életreszóló élmény, és ha Ön is szereti a hosszú aranyszínű tengerpartokat, szívesen hajókázna Cristiano Ronaldo anyukájával vagy eltöltene egy pihenőnapot Porto Santo szigetén, akkor ez a tökéletes választás.

Hogyan jutok oda? Repülővel Funchalba, szállást pedig itt tud foglalni.
Megnyitva: július 1-től, nincs karantén

KOLOZSVÁR, Románia


Kolozsvár Európa egyik legszebb, és Románia egyik legattraktívabb városa, ráadásul a Covid-19 szempontjából az egyik legbiztonságosabb hely az öreg kontinensen.
Románia gyorsan reagált a pandémia kirobbanásakor, főleg ami az egészségügyi kellékek vásárlását illette, ezért 15-ször kevesebb fertőzöttet regisztráltak, mint az európai átlag. Az országos intézkedések mellett Kolozsvár új higéniai rendeletei még biztonságosabbá tették a várost.

Ez a festői város, amely Erdély szívének ékköve csak arra vár csendben, hogy felfedezzék. Amint az utazó belép, azonnal érezheti az utcákból áramló rezgéseket, és onnan már nincs visszaút. Kolozsvár esszenciája a modern multikulturalizmusban rejlik, a felelősségteljes társadalom utat nyit bárkinek, aki elveszni kíván a városban. A város teraszai várják a chillezni vágyókat, betartva persze a higéniai és szociális normákat. (Digitális étlap)

Hogyan jutok oda? Repülőgéppel vagy autóval egyenesen Kolozsvárra. Szállást itt foglalhat.
Megnyitva: július 1-től, nincs karantén

AZORI-SZIGETEK, Portugália


Fotó: Kiko Jimenez / Getty Images

Ahogy Madeira esetében, úgy az Azori-szigetek esetében is biztonságos helyekről beszélhetünk, hiszen Portugália nagyon jól reagált a koronavírus okozta válságra. Ha az ember újra fel akarja venni a kapcsolatot a természettel, az Azori-szigetek a tökéletes úticél. Ha szeret túrázni, ha szívesen felfedezné a helyi növény-, és állatvilágot, ha szívesen menne delfin- és bálnalesre, akkor itt a tökéletes alkalom. A szigeteken rengeteg a privát villa és a kisebb családi panzió, érdemes ezért elkerülni a zsúfoltabb szállodákat.

Hogyan jutok oda? Repülőgéppel Ponta Delgada-ba, majd a kilenc gyönyörű sziget közül választhat.

Megnyitva: július 1-től, nincs karantén

Folyt. Köv.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.