2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Február 11. 18:32, csütörtök | Tech
Forrás: HVG

Keményebben bünteti mostantól a zaklatókat az instagram

Keményebben bünteti mostantól a zaklatókat az instagram

A cég jelezte, szigorítani fog belső előírásain és keményebben büntetni az online térben zaklatókat. Teszi ezt azután, hogy több sportoló is jelezte: rengeteg rasszista üzenetet kapnak instagram kontójukon.

Nem ez a cég első ilyen lépése, az elmúlt években már alkalmazták azt a mesterséges intelligencián alapuló funkciót, amely már a sértés bepötyögése közben le akarja beszélni íróját a cselekedetről. Tavaly több egyéb, hasonló funkció is érkezett a platformra. Legújabb akciójukkal az üzenetküldés funkcióját célozták meg. A lépésre azért volt szükség, mert több brit futballista is jelezte, hogy rasszista üzenetekkel van tele a postaládája.

A cég azonban itt nagyobb gond elé néz, ugyanis az üzenetet már előre ellenőrző mesterséges intelligencia itt már nem működik. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az instagram nem tesz semmit az ügy érdekében. Annyi biztos, hogy a jövőben sokkal szigorúbb büntetésekre számíthatnak azok, akik hasonló üzenetekkel akarnak bárkit is zaklatni.

Míg korábban csak az üzenetküldésben korlátozták azokat a felhasználókat, akik ilyesmire használják az Instagramot, a jövőben teljesen letiltják őket, illetve azokat az új fiókokat is, amelyeket azért hoznak létre, hogy megkerüljék a vállalat szabályozását. Emellett a jövőben azt is lehetővé tennék, hogy a felhasználók beállíthassák: ne tudjon nekik üzenetet küldeni az, akit nem követnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.