2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Január 12. 15:25, kedd | Bulvár
Forrás: cas.sk

Cibulková protekciós covid oltásáról kérdezték a többi celebet

Cibulková protekciós covid oltásáról kérdezték a többi celebet

Miután elterjedt a hír, hogy a híres volt szlovák teniszezőt Dominika Cibulkovát (31) férjével Michal Navarral (35) együtt protekciósan oltották be soron kívül koronavírus ellen, felbőszült a közvélemény.

Az eset múlt pénteken történt a pozsonyi kramárei kórházban. A Covid-19 elleni oltásra regisztrálni kell, s elsősorban az egészségügyi dolgozókat oltják be, a többiek egyelőre várólistára kerülnek. Cibulková magyarázata a soron kívüli oltásra sokakat kiborított. A Čas celebtársait kérdezte, mit gondolnak az esetről.

Branislav Bystriansky (48), színész
Az önzőség bizonyítéka, de engem jobban zavarnak magánünnepségei, amelyekkel még kérkedik is. Semmit sem fogott fel, sokakkal együtt. Nem oltatom be magam soron kívül. Elég nagy azonban a probléma, ugyanis mi színészek a színpadon semmivel sem vagyunk védve és oltás nélkül nem játszhatunk.

Ivan Letko (86), színész
Engem nagyon meglepett. Úgy gondolom, hogy ez hallatlan. Azoknak adok igazat, akik azt mondják, vannak sokkal idősebb páciensek, akik belehalhatnak, nem a fiataloknak kéne, de így gondolom ezt a fiatal politikusokról is, akik beoltatták magukat. Miközben hiány van a vakcinákból, szerintem ez kicsit pofátlanság. Nem oltatnám be magam soron kívül. 86 éves vagyok és majd ha rajtam lesz a sor, akkor kivárom az időmet és beoltatom magam.

Jozef Vajda (65), színész
Nem nyilatkozom. Dominika az ismerősöm. Nem lett volna szabad ennek megtörténnie, protekciósan pláne nem. Azokat kell előnyben részesíteni, akiknek szüksége van rá.

Ján Mečiar (50), műsorvezető
Mit mondjak erre. Nem gondolom, hogy helyesen tette. Mindenkinek ki kell várni a sorát. Én is nagyon szívesen és azonnal beoltatnám magam, de sajnos nem lehet. Soron kívül biztosan nem hagynám magam beoltatni, protekciósan. Ha jó célt szolgálna, például reklámozná az oltást, vagy hasonlók, akkor biztosan, de így titkolózva biztosan nem.

Martin Nikodým (49), műsorvezető
Nem szeretnék részt venni az ilyen párbeszédekben. Nem fogom értékelni. Dominika a barátom és nem nyilatkozom egyáltalán.

Zlatica Puškárová (43), műsorvezető
Mit mondjak erről? Úgy gondolom, hogy már mindent elmondtak róla és mindenki tudja, milyen a helyzet, hogyan kell mindenkinek hozzáállnia. Én biztosan beoltatom magam, de majd csak ha rám kerül a sor, ugyanis ezt követeli a szituáció. Szerintem senki sem előzködne közülünk, akik nap mint nap foglalkozunk a témával.

Oliver Andrásy (63), humorista
Ebben a rendszerben, ami jelenleg van, természetesen egyáltalán nincs rendben. Ha én döntenék erről személyesen, akkor fizetős rendszert vezetnék be. Ha valaki fizetne 100 vagy 150 eurót, vagy mennyit, akkor soron kívül is beoltathatná magát, ugyanúgy mint a tesztelésnél. Lényegében. Mindenki szeretné menteni a bőrét, ami érthető, de ebben a rendszerben ami most van, az emberek megharagszanak rá, mert megszegi a szabályokat. Ha ő protekciósan elintézte magának, akkor az nincs rendben.

Vladimír Voštinár (56), műsorvezető
Ebben a kiélezett pillanatban, amikor olyan kevés a vakcina és olyan sok az oltásra váró egészségügyis, nagyon szerencsétlen döntés. Dominika talán tudja, hogy hibát követett el, most már el kell ezzel valahogy számolnia magában. Én megvárom a hullámot, amelyikbe tartozom, s addig „pálcával az orromban“ fogok élni.

Rák Viki (39), színésznő
Ehm... Most ezt nem értem... Már csaknem a tizenötödik bejegyzést olvasom a soron kívüli oltásról... Itt Szlovákiában ez még valakit tényleg meglep?

Címkék: celebek, Cibulkova-ügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.