2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. November 02. 21:55, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

A járásokban mobil mintavételi helyiségeket hoznak létre, a határokon bevezetik az ellenőrzést

A járásokban mobil mintavételi helyiségeket hoznak létre, a határokon bevezetik az ellenőrzést

POZSONY, november 2. – Országszerte minden járási fővárosban mobil mintavételi helyiségeket hoznak létre, ahol a lakosok ingyenesen vehetnek részt antigénes teszteléseken.

Az egészségügyi dolgozókat és a szociális szolgáltatásokat nyújtókat havonta kétszer tesztelik majd. Az állam a nagyobb vállalatoknak is biztosít majd hasonló teszt-pontokat. Az ország határátkelőhelyein mostantól ellenőrzéseket hajtanak végre. Erről Igor Matovič miniszterelnök adott tájékoztatást a hétfői válságstáb ülését követően.
„Bárki, aki a saját járásában bármilyen oknál fogva szeretné magát leteszteltetni, mostantól ingyenesen megteheti ezt,” magyarázta a kormányfő.

A szabad határátkelőhelyek száma valószínűleg redukálódni fog, a nyitvatartási idő is változhat. Az országba érkezők a határtól nem messze végezhetik el a vizsgálatot. „Úgy számoljuk, hogy nagyjából 4-5 millió ilyen tesztet végzünk majd el havonta,” nyilatkozta a miniszterelnök. Véleménye szerint ennyi elég ahhoz, hogy a pozitív eseteket kordában tudjuk tartani.

Arról, hogy a határokon milyen teszteket fogadnak el a belépéskor, Jaroslav Naď védelmi miniszter szerint még folynak a tárgyalások. Elmondta, hogy egyes rendeleteket a kormánynak kell jóváhagynia. Martin Klus hozzátette, hogy gondolnak az ingázókra és a külföldön dolgozókra is. „Az elsődleges megegyezés szerint az ingázóknak elég lesz kéthetente egyszer részt venniük egy ilyen tesztelésen,” magyarázta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.