2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Március 29. 16:16, szerda | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Zuzana Čaputovában bíznak leginkább az emberek

Zuzana Čaputovában bíznak leginkább az emberek

A legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában továbbra is Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság elnöke. A legkevésbé pedig Igor Matovičban (OĽANO) bíznak az emberek.

Ez derül ki a Median SK ügynökség választási modelljéből, amelyet február 1. és március 5. között végeztek 1006 fős mintán.

A megkérdezettek 43 százaléka bízik az elnökben, 47 százalékuk pedig nem. A második legmegbízhatóbb politikus a parlamenten kívüli Hang-SD vezetője, Peter Pellegrini, akiben az emberek 29 százaléka bízik. A válaszadók 62 százaléka nem bízik benne. A felmérés harmadik helyén Robert Fico, a Smer-SD párt vezetője áll, akiben az emberek 29 százaléka bízik, 63 százalék pedig nem bízik benne.

Boris Kollárban (Sme rodina), a szlovák parlament elnökében a megkérdezettek 22 százaléka bízik. Az emberek 69 százaléka bizalmatlanságát fejezte ki vele szemben. Eduard Hegerben, aki egyben a parlamenten kívüli Demokrata Párt vezetője is, a megkérdezettek 21 százaléka bízik. A megkérdezettek 69 százaléka nyilatkozott bizalmatlanságáról vele szemben.

A parlamenten kívüli Republika mozgalom elnökében, Milan Uhríkban 21 százalék bízik, 59 százalék nem bízik benne. A parlamenten kívüli KDH elnökében, Milan Majerskýben a válaszadók 17 százaléka bízik. Vele szemben a megkérdezettek 55 százaléka fejezte ki bizalmatlanságát. Richard Sulíkban, az SaS párt elnökében az emberek 15 százaléka bízik, 75 százalékuk viszont bizalmatlan. Marian Kotleba ĽSNS-es képviselőben az emberek 14 százaléka bízik. Vele szemben a megkérdezettek 74 százaléka fejezte ki bizalmatlanságát.

Michal Šimečkában, a parlamenten kívüli Progresívne Slovensko párt elnökében az emberek 12 százaléka bízik. Vele szemben a lakosság 57 százaléka bizalmatlan. Andrej Dankoban, a parlamenten kívüli SNS elnökében a megkérdezettek 12 százaléka bízott. Az emberek 72 százaléka bizalmatlanságát fejezte ki vele szemben.

Az OĽANO mozgalom vezetőjében, Igor Matovičban a lakosság tíz százaléka bízik. A megkérdezettek 80 százaléka fejezte ki bizalmatlanságát vele szemben. A parlamenten kívüli Szövetség nevű párt vezetőjében, Forró Krisztiánban a megkérdezettek hét százaléka bízik, és a válaszadók 52 százaléka bizalmatlan.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.