2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Október 20. 21:29, szerda | Világ
Forrás: HVG

Zuckerberg átnevezi a facebookot

Zuckerberg átnevezi a facebookot

Persze nem a közösségi oldal kap új nevet, hanem a szolgáltatásokat összefogó cég. Az internet népének zöme azonban nem olvasta elég figyelmesen a hírt, és azonnal gyártani kezdte az elméleteket.

A mai napon szinte minden neves külföldi lap megírta, hogy Zuckerberg átnevezi a facebookot. Természetesen nem a közösségi oldal neve változik, hanem az azt, és az azzal kapcsolatos szolgáltatásokat tömörítő cégé. Még ha igaz is a hír, egyelőre semmi info az új névvel kapcsolatban. A legtöbben arra számítanak, hogy az új brand valamilyen módon kötődni fog a metaverzum projekthez, ez ugyanis zuckerbergék legfontosabb munkája jelenleg.

Az internet népét azonban nem érdekelte, mennyire hiteles a hír. A webhuszárok azonnal gyártani kezdték a mémeket és a cég új nevével kapcsolatos elméleteket. Egy internetező szerint „felügyeleti kapitalizmusnak” kellene hívni a céget. Másoknak a telefonkönyv amerikai megnevezése, a Yellow Pages (Sárga oldalak) ugrott be. Akadtak olyanok is, akik a ZUCK-ot preferálnák utalva itt az alapító vezetéknevére. A legviccesebb fantáziák közé sorolhatjuk a „facepalm” szót, mint cégnevet. Ez utóbbi egy közismert gesztus, amikor valaki a kezét az arcába temeti, hogy kifejezze a csalódottságát, szégyenkezését.

Címkék: Facebook, Zuckerberg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.