2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Február 24. 19:01, csütörtök | Világ
Forrás: cas.sk

Zelenszkij: Elvárom, hogy az EU komoly szankciókkal válaszoljon az orosz agresszióra

Zelenszkij: Elvárom, hogy az EU komoly szankciókkal válaszoljon az orosz agresszióra

Vologyimir Zelenszkij ukrán államfő felszólította a nyugati országokat, hogy vágják el Oroszországot a SWIFT globális bankközi pénzügyi rendszertől.

Az ukrán elnök ezt azután nyilatkozta, hogy befejezte telefonbeszélgetését a francia államfővel, Emmanuel Macronnal. Hozzátette: állítólag úton van egy szankciókat tartalmazó csomag. Nevüket elhallgatni kívánó, a diplomáciai körökhöz tartozó források azonban már beszámoltak a csomag lehetséges tartalmáról. Állítólag a tagállamok már megegyeztek, hogy az Oroszországot sújtó szankciók elsősorban az energetikai, a pénzügyi és a fuvarozási szektort érintik majd. Brüsszel ráadásul fontolgatja a kulcsfontosságú technológiák exportjának betiltását, valamint az orosz diplomata útlevéllel érkező személyek belépési korlátozását is.

A szóban forgó források továbbá megerősítették, hogy a nyugati országok ezeknél egy sokkal keményebb és szigorúbb rendelkezéscsomag összeállításán dolgoznak. Erről azonban csak a csütörtök esti EU-s csúcstalálkozót követően tudunk majd többet. Az eddigi információk alapján Oroszországot kizárhatják a SWIFT pénzügyi rendszerből is.

Címkék: háború, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.