2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Augusztus 21. 13:37, vasárnap | Sport
Forrás: samorin.sk

Zalka Csaba ezüstérme

Zalka Csaba ezüstérme

A kezdeti nehézségeket követően a Zalka Csabával felálló szlovák kajak-négyes 500 méteres távon megszerezte az ezüstérmet a kajak-kenu Európa bajnokságon.

Pénteken az előfutamban negyedik lett az egység, a döntőbe továbbjutást jelentő harmadik helyre 0,122 másodperc választotta el. ,,Nem sikerült a rajt, nem volt ideális a versenyünk,“ mondta a somorjai Zalka Csaba.

A szlovákok szombaton simán megnyerték az elődöntő-futamot. A döntőben aztán teljes mértékben megmutatták képességüket. A táv felénél, 250 méternél ,,csak“ hatodikok voltak. A táv második felében azonban óriási tempót diktáltak és fantasztikus hajrájuknak köszönhetően ezüstérmet szereztek. Nagyon szűken legyőzték a harmadik franciákat és gyorsabbak voltak az ukránoktól is, akik éremesélyesek voltak. A célbán óriási volt az öröm. ,,Az elődöntő már jobb volt és a döntőnem minden kijött. Remekül rajtoltunk, az egész távon fantasztikusan tartottuk a tempót. Milliméterek, kis apróságok döntöttek. Mellettünk volt a szerencse is, amely nélkül nincs siker. Remek, hogy az idényt éremmel zártuk. Nagyon hiányzott volna, ha nem szerezzük meg,“ mondta Zalka Csaba.

Az EB-n még egy versenyzőnk indult. A C2 ezer méteres távon Ed Strýček – Peter Krizek kettős hatodik lett.

Foto: canoe.sk

Címkék: kajak-kenu, Zalka Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.