2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Május 22. 08:34, szombat | Koronavírus
Forrás: HVG

WHO: Sokkal több halálos áldozata van a járványnak, mint azt az országok állítják

WHO: Sokkal több halálos áldozata van a járványnak, mint azt az országok állítják

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése alapján jelentősen alábecsülték a koronavírus halálos áldozatainak számát. A WHO szerint a reális adatok valahol 6-8 millió haláleset között mozognak.

A Világszervezet eddigi adatai szerint 3,4 millió halálesetről beszélhetünk, de a legóvatosabb számítások szerint is hatmillió felett az áldozatok száma, számolt be Samira Asma, a WHO adatelemző csapatának igazgatóhelyettese. A szám azért ilyen magas, mert ebbe beleszámolódnak azok is, akik nem közvetlenül a COVID-19 miatt hunytak el, hanem mert például nem jutott nekik kórházi ágy a járvány idején.

Ezzel egyidőben a GAVI Vakcinaszövetség előzetes szerződést írt alá a Johnson and Johnson gyógyszergyártóval 200 millió vakcinára, amelyet az oltások méltányos elosztására a WHO és a GAVI által létrehozott Covax-program keretében fognak szétosztani. A cég egykomponensű oltóanyaga különösen a kevésbé fejlett infrastruktúrával rendelkező országok számára lehet hasznos – szögezte le a közleményben Seth Berkley, a GAVI vezérigazgatója. Hozzátette, hogy reményeik szerint ez a mennyiség már idén a program rendelkezésére fog állni.

A vakcinák méltányos elosztására irányuló kezdeményezés keretében 2021 végéig 2 milliárdnyi oltóanyagdózist szeretnének biztosítani a kis és közepes jövedelmű országok számára, írja a HVG.

Címkék: koronavírus, WHO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.