2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 19. 14:16, csütörtök | Világ
Forrás: euronews.com/

Wednesday Addams fellendítette Románia turizmusát

Wednesday Addams fellendítette Románia turizmusát

A Netflix sztársorozatának, a Wednesday-nek a sikere hatással volt romániai szállásfoglalásokra is.

A rajongók örömmel fogadták, hogy a sorozat egy második évaddal tér vissza, így újra lehetőség nyílik meglátogatni a Nevermore Akadémiát, vagy éppen a Jericho nevű szellemvárost. Az első évad forgatási helyszíne egyébként az a Buftea Studió volt, ami egy karnyújtásnyira található Bukaresttől, Románia fővárosától.

Flavian Dobre dolgozott a produkción, most pedig szervezett túrákat vezet a stúdiókban.

"Ez egy hatalmas produkció volt, több mint nyolc hónapig tartott a filmezés, és szuper emberek vettek részt benne: olyanok, akik új életet leheltek a román mozikultúrába azzal, hogy az egész sorozatot a Buftea Stúdióban készítették. Ez egy olyan hely, ahol nagyon erős érzelmek keringenek, filmes és kulturális szempontból egyaránt.” – tette hozzá Dobre.

A sorozat készítői számos romániai természeti kincset felhasználtak a forgatás során, ami a román turizmus számára hasznosnak bizonyult. A sorozat bemutatását követően, Bukaresten és környékén 55 százalékos növekedés volt megfigyelhető a szállásfoglalások számában.

Sok technikus, statiszta és színész vett részt a produkcióban, például Izé szerepét is egy román bűvész, nevezetesen "Dolog" szerepében, egy testtelen kézben, amely mögött egy román bűvész rejtőzik: Victor Dorobantu színész lett a film idejére. „Ez a színészi debütálásom” – mondja Dorobantu. „Nem tudom, mit mondjak. Teljesen meg voltam döbbenve, és most is meg vagyok, mert a sorozat megjelenése óta rengeteget foglalkozik ezzel a mádia.” – tette hozzá a bűvészből lett színész.

A Netflix már közzé is tett egy rövid ízelítőt, így a rajongók már biztosak lehetnek a folytatásban.

forrás: euronews.com
fénykép: youtube.com

Címkék: Addams, Netflix, Wednesday

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.