2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 07. 00:15, hétfő | Világ
Forrás: HBO, Warner Bros.

Warner Bros.: Minden 2021-es film elérhető lesz az HBO MAX-on, ráadásul a premier napján

Warner Bros.: Minden 2021-es film elérhető lesz az HBO MAX-on, ráadásul a premier napján

Az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió, a Warner Bros. csütörtökön bejelentette, hogy a jövő évi teljes mozis kínálatát a filmszínházak mellett az HBO MAX streaming-szolgáltatón is megjelenteti.

Nos, ez még nem lenne akkora hír, de a cég ugyanazon a napon engedi ki premierjeit mindkét fronton. A stúdió így reagál a világjárvány okozta mozis válságra és annak vélhető következményeire.

Az alábbi tizenhét film a maguk mozipremierje után egy teljes hónapig lesz elérhető az említett szolgáltatón:

The Suicide Squad – Az Öngyilkos Osztag
Mátrix 4.
Dűne
Godzilla vs. Kong
Space Jam: A New Legacy
Little Things
Judas and the Black Messiah
Tom & Jerry
Mortal Kombat
Those Who Wish Me Dead
Démonok között: Az ördög kényszerített
In The Heights
Reminiscence
Malignant
The Many Saints of Newark
King Richard
Cry Macho

Videó a bejelentéshez, melyben azt ígérik, hogy a fenti filmek extra díj nélkül lesznek elérhetők, azaz elég értük az HBO Max havidíját kifizetni:

Minderre azután került sor, hogy a stúdió a járvány miatt azonos bánásmódban részesítette a régóta halogatott Wonder Woman 1984-et, ami az USA-ban szintén egy napon mutatkozik be nagy vásznon, illetve az HBO Max révén az otthoni kijelzőkön is. Ennek bemutatódátuma Amerikában 2020. december 25-re lett kitűzve. Itthon moziban debütál a film, de a járványügyi korlátozások esetleges meghosszabbítása miatt még nem biztos, hogy erre a Warner által bejelentett december 24-i napon sor kerülhet.

Közleményében a WarnerMedia Studios and Networks vezérigazgatója, Ann Sarnoff "kivételes, egyéves tervként" hivatkozik lépésükre, míg Jason Kilar, a WarnerMedia vezérigazgatója úgy fogalmaz: minden rendelkezésre álló opciót fontolóra vettek, és úgy döntöttek, ez a legjobb módja annak, hogy a cég mozifilmes osztálya átvészelje a következő 12 hónapot. Toby Emmerich, a Warner Bros. Pictures Group elnöke szerint eme hibrid modell révén képesek legjobban támogatni filmjeiket, partnereiket, meg úgy általában a mozizást.

"Senki sem akarja jobban, hogy újra filmek kerülhessenek a nagy vászonra, mint mi" – tette hozzá Sarnoff, aki bár tudja, hogy a moziipar mozgatórugóját az új tartalmak jelentik, de muszáj belátniuk, hogy az amerikai mozik nagyja 2021-ben is csak csökkentett kapacitással tud üzemelni. Szerinte ez egy "win-win helyzet a filmkedvelőknek és a moziknak is", filmgyártó partnereiknek pedig a cég háláját tolmácsolja, amiért együtt dolgoznak a "körülményekre adott innovatív válaszukon".

Kapcsolódó friss hír, hogy Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője a mai napon bejelentette, hogy 2021 második felében indul az HBO európai streamingszolgáltatásainak (köztük tehát a nálunk elérhető HBO GO-nak is) az HBO Maxre való átállása. Fontos megjegyezni, hogy a Warner fent ismertetett bejelentése az amerikai mozi- és streampremierekre vonatkozik.

Címkék: HBO Max, Warner Bros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.