2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Február 04. 14:59, csütörtök | Világ
Forrás: TASR

Vöröskereszt: Hatalmas az országok közötti egyenlőtlenség az oltások terén

Vöröskereszt: Hatalmas az országok közötti egyenlőtlenség az oltások terén

A Vöröskereszt és Vörösfélhold nemzetközi segélyszervezetek csütörtökön álltak elő egy tervezettel, amely elősegítheti 500 millió ember koronavírus elleni beoltását.

A szervezetek arra is felhívták a figyelmet, hogy a legszegényebb országok katasztrofális helyzetben vannak, ami a vakcinák beszerzését illeti, tájékoztat az AFP hírügynökség. Az IFCR 100 millió svájci frankot kíván fordítani a kampányra, amely 92,5 millió eurónak felel meg. Már fel is vették a kapcsolatot 60 ország illetékeseivel, hogy megtárgyalják a segítség leghatékonyabb módszereit.

„A jelenlegi vakcinaelosztással kapcsolatos egyenlőtlenségek fatális következményekkel járhatnak,” nyilatkozta csütörtökön a IFCR főtitkára, Jagan Chapagain. Az eddig beoltott vakcinák 70%-át a világ ötven leggazdagabb országában használták fel. Ellenben a világ 50 legszegényebb országába egyelőre csak az oltások 0,1%-a jutott. Ez a fajta hozzáállás elodázhatja, sőt tovább mélyítheti a világjárvány okozta krízist. Minél tovább kering a vírus a nagy népességű országok lakosai között, annál tovább terjedhet és mutálódhat. Ha nem egyenlítik ki a vakcinák országok közötti elosztását, akkor azok is veszélybe kerülhetnek, akik már megkapták az oltóanyagot, írja az AFP.

A csütörtöki terv elősegítheti a szegényebb országok oltási kampányait, amelyeknek lényege a dezinformációk elleni harc és a logisztikai műveletek támogatása.

Címkék: Vöröskereszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.