2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. December 10. 18:00, péntek | Életmód
Forrás: LifeWire

Viszlát karperec, már minden karon okosóra díszeleg

Viszlát karperec, már minden karon okosóra díszeleg

A hagyományos karperecek, fitneszkarkötők és ékszerek ideje lejárt, sőt egyre kevesebben hordanak klasszikus, analóg órákat manapság. A funkciók számának növekedése és a kényelmi faktor az okosóráknak kedvez.

Még november végén olvashattunk arról, hogy az okosórák piacán szorosabbá vált a verseny a két nagy, jól ismert gyártó között, most pedig az IDC piackutató cég tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó főbb számait. Ezekben már egy másik trend mutatkozik meg, amely legalább ilyen érdekes. A napokban megjelent részletes anyagban az ilyenkor szokásos összefoglaló táblázatot látjuk, amely azt emeli ki, hogy bár az Apple továbbra is az első helyen tanyázik, előnyük pedig még mindig jelentősnek mondható, az egy évvel ezelőtti hasonló időszakhoz képest náluk már egyértelmű volt a visszaesés ténye. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a most lezárult periódusban az Apple Watch jóval kisebb példányszámban talált gazdára, az egy évvel korábbi szinthez képest 35 százalékos visszaesésről beszélhetünk, ám ezt nagyrészt ellensúlyozta az AirPods- és a Beats-viselhetők növekvő népszerűsége. A második helyen a Samsung és a Xiaomi állt holtversenyben, ami előbbi gyártó sikerét mutatja.

Legalább ilyen fontos a másik, magában a termékek összetételében megmutatkozó trend, amely azt mutatja meg nekünk, hogy az egyszerűbb fitnesz-karkötőket fokozatosan felváltják az okosórák. Amíg ugyanis korábban a vásárlók jelentős része megelégedett az egyszerűbb, 100 dollár alatti árakon kapható megoldásokkal, most egyre többen akarnak bonyolultabb, több funkciót is megfelelő módon támogató kütyüket, és bár a szerényebb termékek szegmensét továbbra is a kínai és indiai gyártók növekedése tartotta életben, a drágább fejlesztéseknél már jól látható az Apple, a Samsung, valamint a Huawei fölénye. Hozzáteszik ehhez, hogy a karpántok kategóriáját eddig a Xiaomi olcsóbb példányai uralták, most viszont itt az Apple és a Huawei uralta a mezőnyt. Maga a terület egyébként csaknem 10 százalékkal bővült az előző év azonos periódusához képest, a jelek szerint a területben bőven van még tartalék.

Címkék: életmód, okosóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.