2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Július 27. 10:51, kedd | Rendőrségi
Forrás: cas.sk / Rendőrség

Vigyázat! Csalók emailen keresztül próbálnak pénzt lopni

Vigyázat! Csalók emailen keresztül próbálnak pénzt lopni

Csaló emailekre figyelmeztet a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság. Az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett, egy nőtől 14.000 eurót próbáltak kicsalni.

A rendőrség ezért arra kéri az embereket, hogy ne bízzanak meg ismeretlenekben, ne osszák meg személyes adataikat senkivel és ne engedjen hozzáférést elektronikai eszközeikhez. „A Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt napokban több internetes bűntettel kapcsolatos bejelentést regisztráltak. Múlt éjszaka például rekordszámú, tíz esettel kapcsolatos feljelentés történt,” írja közösségi oldalán a Rendőrség.

A csalók mailjei gyakran „kölcsönökből visszamaradt hátralék” címen próbálják átverni a gyanútlan lakosokat, egy esetben 14.543 eurós összegről volt szó. „Eddigi információink alapján egy hölgy egy 15,000 eurós összegű kölcsön iránt érdeklődött. Ezt követően a válaszmail két postacímről is megérkezett: fkbza09@gmail.com és vonasekmichael01@gmail.com,” tájékoztatott a Rendőrség.

Az ismeretlen tettes azt állította, hogy a mailben szereplő átutalandó banki tranzakciók összege lényegében maga a kölcsön folyósításáért fizetendő illeték összege lesz. A nő összesen 20 banki tranzakciót hajtott végre, de a folyósítandó kölcsön a mai napig nem érkezett meg. „Eljárást indítottunk ismeretlen tettes ellen,” zárta a Rendőrség.

Címkék: csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 11:17, csütörtök | Rendőrségi

Jön a fűtési szezon, ellenőriztessük a fűtőberendezéseket!

A Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóság közleményét a somorja.sk városi portál közölte. A tűzvédelem szempontjából a legrizikósabb időszak következik, mivel lassan indul a fűtési szezon.

2021. Szeptember 22. 16:47, szerda | Rendőrségi

Tajtrészegen ült a volán mögé, meg is lett az eredménye

Börtöncellában végezte az a 31 éves férfi, aki 4,25 ezreléket fújt azt követően, hogy gépkocsijával az árokba hajtott, majd felborult.

2021. Szeptember 20. 16:37, hétfő | Rendőrségi

Dušan Kováčik bűnös!

Dušan Kováčik volt speciális ügyészt bűnösnek találta a bíróság a „takáčovci” bűnszervezettel való együttműködés ügyében.

2021. Szeptember 19. 15:45, vasárnap | Rendőrségi

Holnaptól enyhül a határellenőrzés

A kormány határozata értelmében holnaptól, azaz szeptember 20-tól enyhébb rezsim lesz érvényben a határátkelőhelyeken. A mostani 2. szintű riasztási rendszerből visszalépünk az elsőbe.