2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 22. 13:17, szerda | Magyarország
Forrás: HVG / Facebook / CNN

VIDEÓ: A CNN meleg riportere faggatta Szíjjártót: „Miniszter úr, Ön engem is pedofilnak tart?”

VIDEÓ: A CNN meleg riportere faggatta Szíjjártót: „Miniszter úr, Ön engem is pedofilnak tart?”

Magyarország külügyminisztere, Szíjjártó Péter a CNN-nek adott interjújában válaszolt Richard Quest kérdéseire. A poszt a külügyminiszter facebookján jelent meg, feliratozva.

„Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart?” nyitotta meg a kérdéskört Quest. A riporter szavaira Szíjjártó úgy reagált, hogy tiszteli Questet amiért legalább vette a fáradtságot és elolvasta a törvényt, majd hozzátette: tiszteli Quest életmódját is. A miniszter ezután elmagyarázta, hogy a törvény két részből áll, melynek egyike a pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények erősebb büntetését taglalja, a másik pedig a 18 év alattiak szexuális orientáltságára és felvilágosítására tér ki. Quest ekkor megjegyezte: „Sajnálatos, hogy ez a két dolog ugyanabban a törvényben kapott helyet.”

Az interjúban az ellenzéki előválasztás is szóba került. A riporter arról érdeklődött, tart-e a kormánypárt attól, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelölttel áll elő, aki miatt esetleg elveszíthetik a jövő évi választást. Szijjártó Péter erre nemmel válaszolt, majd közölte: az embereknek szerinte arról kell majd dönteniük jövőre, „vissza akarnak térni a 2010-et megelőző időszakhoz, amikor az ország eladósodott, magasak voltak az adók, és a munkanélküliség az egekben volt.”

Quest az interjút frappánsan zárta le: megköszönte az udvarias és profi hangvételt, majd egy esetleges budapesti látogatást belengetve férjével együtt vacsorázni invitálta a Szíjjártó-házaspárt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 14. 01:32, csütörtök | Magyarország

Kuruc.info, Egészséges Fejbőr és a Nyilaskeresztes Párt – íme a facebook feketelistája

Kiszivárgott a facebook „feketelistája”, amely azokat a személyeket és szervezeteket tartalmazza, akiket a facebook algoritmusa tiltólistára helyezett.

2021. Október 13. 16:09, szerda | Magyarország

Orbán, mint köztársasági elnök?

Már a legutóbbi parlamenti választások előtt is téma volt a kibővített hatáskörű államfői poszt, mint Orbán Viktor következő állomása. A kormányfő most is mérlegel.

2021. Október 10. 23:33, vasárnap | Magyarország

Magyarország: Lemondott a Momentum elnöke

A párt megvonta a támogatást Fekete-Győr Andrástól. A döntésről egy ma kiadott hivatalos közlemény adott tájékoztatást.

2021. Október 10. 18:49, vasárnap | Magyarország

Előválasztás: Egyelőre nem sietnek az MSZP-sek beállni Márki-Zay mögé

Egyre több MSZP-s politikus áll ki Dobrev Klára mellett az Ellenzéki Előválasztás második fordulója előtt. Mindezt annak ellenére, hogy Karácsony Gergely Márki-Zay javára lépett vissza.