2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Március 04. 18:26, szombat | Sport
Forrás: France24

Verstappené a pole a szezonnyitó Bahrein-i Nagydíjon

Verstappené a pole a szezonnyitó Bahrein-i Nagydíjon

A kétszeres világbajnoki címvédő, Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót a szombati időmérőn. A Red Bull bebiztosította a rajtrács első sorát a vasárnapi szezonnyitó Bahrein-i Nagydíjon.

A Red Bull csapata ott folytatta, ahol a tavalyi szezon végén abbahagyta. Miután az edzéseken az autó egyensúlyával voltak problémák, a holland Verstappen és mexikói csapattársa, Sergio Perez újra megtalálták legjobb formájukat, pont akkor amikor a legfontosabb volt, hogy elszakadjanak a Ferrariktól.

Ez volt a Red Bull első 1-2-je időmérőn Bahreinben, azon a pályán, ahol a közelmúltban visszavonult Sebastian Vettel 2013-as diadala óta nem nyertek.

A 25 éves Verstappen sikere pályafutása 21. pole-ját hozta, és tökéletes ajándékot adott édesapjának, Josnak 51. születésnapja alkalmából.

A tavalyi pole-nyertes és futamgyőztes Charles Leclerc a harmadik helyen végzett a Ferrarival csapattársa, Carlos Sainz előtt. A monacói pilóta úgy döntött, hogy megtakarít egy szett gumit ahelyett, hogy megtegye a második gyors körét.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki a legjobb időt futotta a második és a harmadik edzésen, az időmérőn nem tudta megismételni ezt a bravúrt, de az Aston Martin a tiszteletre méltó ötödik helyen végzett a rajtrácson.

George Russell és a hétszeres bajnok Lewis Hamilton Mercedes-e a hatodik és hetedik helyen végzett Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Alpine) és a Haas-os Nico Hülkenberg előtt.

Forrás: france24.com

Címkék: Bahrein, f1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.

2024. Március 06. 10:14, szerda | Sport

A Bayern és a Paris St. Germain bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe

A bajorok a rómaiak elleni hazai visszavágón behozták a 0:1-es vereséget, és 3:0-ra verték a Laziót. A franciák az első mérkőzésen 2-0-ra, a Real Sociedad pályáján pedig 2-1-re nyertek.