2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Február 09. 15:19, szerda | Magyarország
Forrás: Nyugat

Végső búcsút vettek Csollány Szilvesztertől

Végső búcsút vettek Csollány Szilvesztertől

Ma búcsúztatták és helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt, aki 51 éves korában hunyt el.

A koronavírus-fertőzés miatt elhunyt sportolót Szabó Tünde, Deutsch Tamás és Magyar Zoltán búcsúztatta. Elsőként Szabó Tünde mondott búcsúbeszédet, aki kiemelte: Csollány karrierje példát mutatott és motivációt adott egy egész generációnyi sportolónak, és ez alatt nem csak a tornászokat érti. Elmondta, a tehetség és a megfelelő kitartás képes meghozni az áhított sikert. „Akarattal, rendkívüli koncentrációval az arra hivatottak képesek rá, hogy pályafutásuk legfontosabb pillanataiban tökéleteset nyújtsanak, így emelkedhet valaki a legnagyobbak közé, így válhat valaki már életében is legendává. Ennek is köszönhető, hogy lelkünkben úgy jelennek meg ők, a legnagyobb bajnokok, mint a legnagyobb hősök, akik mindig győznek, akiknek semmi és senki nem árthat. És mégis, ma reggel ismét feketébe öltöztünk, hogy egy újabb hősünktől vegyünk búcsút, sokkal korábban, mint azt az élet rendje megkívánná,” mondta. Hozzátette: amit Csollány Szilveszter maga mögött hagyott örökül, az még generációk sokaságát formálhatja jobb emberré.

Csollány Szilveszter kedvenc szerén, a gyűrűn az olimpiai aranyat megelőzően már kétszer is közel került az áhított győzelemhez, nyolc évvel korábban Barcelonában a hatodik, négy évvel később Atlantában pedig a második helyet szerezte meg. A várva várt siker 2000-ben jött el, amikor Sydneyben tökéletes gyakorlatot bemutatva elhódította a győztesnek járó aranyérmet.

Csollány koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején, ahol lélegeztetőgépre került, és január 24-én elhunyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.