2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Február 01. 16:23, szerda | Sport
Forrás: espn.com

Véget ért a januári átigazolási időszak Európában

Véget ért a januári átigazolási időszak Európában

A január általában csendes az átigazolások szempontjából, de a Premier League 2023-as téli kiadásai jócskán eltértek a megszokottól, mivel a csapatok összesen 922 millió eurót költöttek el. Ezek a legjobb igazolások.

A katari világbajnokság szünete és a világszerte zajló gazdasági válság ellenére a csapatok ismét mélyen a zsebükbe nyúltak. A Chelsea azonban többet költött januárban, mint a Bundesliga, a LaLiga, a Serie A és a Ligue 1 összes klubja összesen. Íme néhány, a lejobbnak vélt igazolások közül.

Enzo Fernandez – 121 millió euró

  • Benfica → Chelsea

Miután a nyáron 14 millió euróért szerződtette őt a Benfica, azt tette, amihez a legjobban ért: hatalmas profitot termelt a továbbadásán. Még ők sem gondolták volna, hogy egy klub ilyen hamar kifizeti a 120 millió eurós kivásárlási összeget, de a játékos szerepvállalása az argentin vb győzelemében úgy látszik meggyőzte az angol csapatot. Lehet, hogy a Chelsea ezzel a generációja egyik legjobb középpályását szerződtette, vagy újabb száz milliót dobott ki az ablakon egy játékosért, aki nem bírja majd a nyomást? Hamarosan kiderül.


Jorginho – 11,3 millió euró

  • Chelsea → Arsenal

Az Arsenalnak szüksége volt egy középpályásra, és okosan döntött, hogy nem költött 90 millió eurót Moises Caicedo szerződtetésére, hanem inkább egy tapasztalt játékost szerződtetett A bajnoki cím érdekében, szüksége lesz az Ágyúsoknak arra a higgadt futballra, amit a 31 éves játékos biztosítani tud. Az olasz játékosnak már csak fél év volt hátra a szerződéséből, így a Chelsea is jól járt, különben nyáron akár ingyen is eligazolhatott volna.


Keylor Navas – kölcsön

  • PSG → Nottingham Forest

A francia bajnok keretében öt kapus is van, közülük Navas a legidősebb (36 éves), és valószínűleg már nem terveznek vele hosszútávon Párizsban. Mivel Gianluigi Donnarumma-nak szilárd helye van a kapuban, ésszerű volt, hogy Navas új csapat után nézzen. A Nottingham Forest rengeteg átigazolást hajtott végre, mióta visszakerült a Premier League-be, de nem igazán találtak megbízható kapust. A Costa Rica-i hálóőr változathat ezen.

Marcel Sabitzer – kölcsön

  • Bayern → Manchester United

Noha nem a Bayern alap kezdője, az osztrák válogatott játékos még mindig értékes keretjátékos, ezért kicsit furcsa, hogy a klub hagyta őt kölcsönbe távozni. Christian Eriksen sérülése viszont kényszerhelyzetbe sodorta a United-et, Sabitzer sokoldalúsága így nagy segítség lehet vörös ördögök tavaszi szezonja során.


Joao Cancelo – kölcsön

  • Manchester City → Bayern München

Ez az igazolás egyenesen a semmiből jött, és még mindig zavarba ejtő. Cancelo a Premier League egyik legjobb játékosa volt az elmúlt szezonokban, de a hírek szerint összeveszett Pep Guardiola menedzserrel a kezdő tizenegyből való mellőzése végett. Ez egy kimondottan ígéretes igazolás a bajorok oldaláról, akinek nagy szükségük volt egy stabil hátvédre, ugyanis Lucas Hernández hosszú időre lesérült.

Daley Bind – ingyen

  • Ajax → Bayern München

Az ilyen típusú ajánlatok nagyszerűek. Blind 32 éves, még mindig a holland válogatott tagja, és a múlt héten közös megegyezéssel távozott az Ajax Amszterdamból.


forrás: espn.com

Címkék: európa, foci, igazolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.