2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 01. 09:22, szerda | Bulvár
Forrás: aktuality.sk

Vádat emeltek Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

Vádat emeltek Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

A Rust forgatásán a hollywoodi színész véletlenül meglőtte a film operatőrét, aki belehalt a sérülésbe. Baldwin éppen egy fegyverelőrántós jelenetet gyakorolt.

Hivatalosan is vádat emeltek kedden Alec Baldwin amerikai színész ellen, aki a Rust című alacsony költségvetésű westernfilm forgatása közben véletlenül lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchins-t. – írja az AFP. Alac Baldwin abban a tudatban volt, hogy egy vaktölténnyel töltött kellékfegyver van nála, és továbbra is azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt, a fegyver magától sülhetett el. Baldwinnal együtt vádat emeltek Hannah Gutierrez Reed ellen is, aki a forgatás fegyvermestereként pontosan azért felelt, hogy egy ilyen tragédia ne történhessen meg.

Az amerikai Új-Mexikó állam ügyésze, Mary Carmack-Altwies már januárban bejelentette, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy vádat emeljen az amerikai színész ellen. „Ma újabb fontos lépést tettünk Halyna Hutchins igazságszolgáltatása érdekében. Új-Mexikóban senki sem áll a törvények felett, ezért igazságot fogunk szolgáltatni” – mondta Carmack-Altwies. Baldwin és a fegyvermester 18 hónap börtönbüntetésre és 5000 dolláros pénzbírságra számíthat, ha elítélik. Ha a vád lőfegyvert is tartalmaz, akkor az ítélet akár öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Az ügyvéd igazságszolgáltatási tévedésnek nevezte

A színész többször kijelentette, hogy azt mondták neki, hogy a fegyver nincs megtöltve, és nem húzta meg a ravaszt. Az Amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonban az eset kivizsgálása során arra a következtetésre jutott, hogy biztosan ő húzta meg a ravaszt. Baldwin ügyvédje "szörnyű igazságszolgáltatási tévedésnek" nevezte a nem szándékos emberölés vádját.

Gutierrez Reed fegyvermester ügyvédei kedden azt mondták, hogy az ügyészek "félreértették a tényeket", és "rossz következtetésekre jutottak". Hozzátették: védekezni fognak a vádak ellen, és arra számítanak, hogy a bíró nem találja majd bűnösnek a védencét.

forrás: aktuality.sk
kép forrása: wikimedia.org / Gage Skidmore

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.