2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Szeptember 23. 14:44, szerda | Helyi

Újabb preventív intézkedések a komáromi kórházban

Újabb preventív intézkedések a komáromi kórházban

KOMÁROM, szeptember 23. – A komáromi AGEL kórház újabb járványügyi intézkedéseket volt kénytelen végrehajtani a koronavírus második hulláma miatt.

A kórház működésére vonatkozó intézkedések célja az egészségügyi dolgozók és a betegek védelmének megerősítése, erősítette meg Miroslav Jaška igazgató.

Annak ellenére, hogy Komárom jelenleg a zöld zónában tartózkodik, a kórház vezetése izolációba tett bizonyos koronavírus-gyanús betegeket mind az általános, mind az intenzív osztályokon. „A kórházban 12 olyan ágyat tartunk fenn, amely elkülöníti a fertőzésgyanús betegeket a többiektől,” állapította meg Jaška.
A vezetőség azért döntött így, hogy megnyugtassa az akkut ápolásra szoruló betegeket, valamint azokat, akik kórházi kezelésre szorulnak a napokban. „Nem akarjuk, hogy betegeinknek még a koronavírustól is tartaniuk kelljen,“ mondta az igazgató.

A komáromi egészségügyi létesítményben elvégezhető az újfajta koronavírus-teszt, a pácienseket a munkanapokon várják a vizsgálatra. A kórházban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom, kivételt képeznek az utolsó stádiumban lévő betegek hozzátartozói. A kórház működése más módon nincs korlátozva, az akkut és tervezett beavatkozásokat továbbra is végrehajtják, természetesen a járványra vonatkozó szigorított előírások mentén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.