2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Május 05. 10:22, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Újabb lövöldözés Szerbiában, nyolc halott és 13 sebesült

Újabb lövöldözés Szerbiában, nyolc halott és 13 sebesült

A rendőrség többórás hajtóvadászat után őrizetbe vett egy 21 éves férfit Kragujevac város közelében - jelentette az RTS állami televízió. A rendőrség azonban nem erősítette meg azonnal a letartóztatást.

A szerb rendőrség letartóztatott egy férfit, akit a csütörtöki lövöldözéssel gyanúsítanak, amelyben nyolc ember vesztette életét. A TASR az AP és az AFP hírügynökségektől vette át a hírt.

A fegyveres csütörtökön este 11 órakor csapott le Dubona településen, a szerb fővárostól mintegy 50 kilométerre délre. A nyolc halott mellett 13 másik személy sérüléseket szenvedett. Az elkövető elmenekült a helyszínről.

A tragikus eset alig egy nappal a főváros, Belgrád egyik általános iskolájában történt mészárlás után történt, ahol egy diák lelőtte nyolc osztálytársát és az iskola egyik őrét.

A szerbiai Dubona településen történt csütörtöki lövöldözésben legalább nyolc ember életét vesztette és 13 másik megsebesült. A szerb belügyminisztérium szóvivője a CNN-nek nyilatkozott. A tragikus eset alig egy nappal a főváros, Belgrád egyik általános iskolájában történt mészárlás után történt, ahol egy diák lelőtt nyolc osztálytársát és egy iskolaőrt.

A bűncselekmény csütörtökön késő este 11 órakor történt, a támadó egy mozgó járműből automata fegyverrel lőtt egy csoport emberre, majd elmenekült - közölte az RTS állami műsorszolgáltató.

A rendőrség különleges egységei, köztük terroristaellenes egységek, helikopterek, valamint belgrádi és smederevói rendőri erők is bevetésre kerültek.

A Belgrádtól mintegy 60 kilométerre délre fekvő Mladenovac város sürgősségi központjába mentőautók és a sebesültek hozzátartozói érkeznek - jelentette az N1 hírcsatorna.

A CNN megjegyzi, hogy Szerbiában eddig ritkán fordultak elő tömeges lövöldözések, annak ellenére, hogy magas a fegyvertulajdonosok száma. A CNN szerint a balkáni országban a legmagasabb a civil fegyvertulajdonosok aránya Európában és az ötödik legmagasabb a világon, ami az 1990-es évek katonai konfliktusainak eredménye.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.