2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 25. 11:30, péntek | Tech
Forrás: Yahoo Finance

Új piac után leskelődik az Apple

Új piac után leskelődik az Apple

Az almás cég egy ideje komolyan ráállt a pénzpiacra való betörésre, úgy tűnik itt sem lehet majd őket megállítani.

Tavaly februárban derült ki, hogy a bitcoin támogatásával, majd részletfizetési lehetőséggel bővült a Magyarországon is elérhető Apple Pay. Az Apple Carddal kapcsolatban pedig 2020 júniusában az vált ismertté, hogy hardverek (iPad, Mac stb. készülékek) részletfizetésére is használható lesz.

Most a The Block arról számolt be, hogy az Apple megvásárolta a Credit Kudos nevű brit startupot, amely a hitelképesség vizsgálatával foglalkozik és ezt úgy valósítja meg, hogy a felhasználók és a cégek számlatevékenységeit elemzi. A 2015-ben alapított Credit Kudos legutóbb 2020 tavaszán kapott 6,5 millió dollár kockázati tőkét és az értékét jelenleg több mint 150 millió dollárra becsülik.

Az Apple és a Credit Kudos eddig nem kommentálta a hírt, de az mindenesetre jelzésértékű, hogy aki a vállalkozás honlapjának alsó részén rákattint a Website Terms of Use szövegre, az az Apple hasonló aloldalára jut el.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple milyen okból vásárolta meg a társaságot, de a lépés megerősíti, hogy a kaliforniai vállalat a pénzügyi szektor meghatározó szereplője akar lenni, s e folyamat során egyre kevésbé akar támaszkodni a bankokra és a hitelintézetekre.

Címkék: üzlet, apple, pénzvilág, piac, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.