2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 15. 16:19, szerda | Helyi
Forrás: Samorin.sk

Új parkolási díjak Somorján

Új parkolási díjak Somorján

Mától, azaz 2023. március 15-étől léptek életbe az új parkolási díjak Somorján, amelyek az összes parkolási zónára érvényesek.

Az eddigi 50 centes óradíj helyett mától 70 centet fizetnek majd azok az autósok, akik automatából veszik a parkolójegyet. Az SMS-en és mobil-appon keresztül vásárolt jegyek új ára 80 cent/óra.

A somorjai állandó lakhellyel rendelkező lakosok 50 eurót fizetnek az éves parkolóbérletért az első, illetve 140 eurót a második autó után. Azok a lakosok, akiknek nincs Somorján állandó lakhelyük 140, illetve 240 eurót fizetnek majd az első és a második gépjárműre érvényes parkolóbérletért. A vállalkozási célokat szolgáló járművek parkoltatása szintén évi 240 euróba kerül.

A parkolási díjszabás módosításáról szóló, 3/2023 sz. önkormányzati rendeletet Somorja város képviselő-testülete idei első, február 9-én zajlott ülése során fogadta el. Ifj. Élesztős Pál, a testület pénzügyi szakbizottságának elnöke elmondta: az, hogy módosítani kellett a parkolási díjszabást, az általános infláció és a pénzügyi válság számlájára írható. A módosítás mértékének meghatározása során több városban felmérték a helyzetet, és a középutat választották - írja a somorja.sk városi hírportál.

Somorján 2016-ban vezették be a parkolási díjakat, és azóta a város nem rendelt el áremelést, de itt is látszik a minden téren észrevehető drágulás, amelyet a magas energiaárak is befolyásolnak. Az önkormányzat tárgyal a fizetős parkolási zónák bővítéséről.

Forrás: samorin.sk

Címkék: parkolás, somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.