2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Február 09. 09:38, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Interez

Új közlekedési táblákat helyeztek ki Pozsony megyében

Új közlekedési táblákat helyeztek ki Pozsony megyében

A pozsonyi önkormányzat (BSK) új közlekedési táblákat helyezett el két kereszteződésben. Egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a közlekedők még piros lámpánál is jobbra kanyarodjanak.

Új forgalmi jelzések kerültek elhelyezésre egyes harmadosztályú utak kereszteződéseiben, mégpedig Tótgurabon és Horvátgurabon. A megye bejelentette, hogy további ilyen táblákat terveznek kihelyezni.

„Az ilyen jelezések hasznosnak bizonyultak, ugyanis folyamatosabbá tették a forgalmat az adott kereszteződésében. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a járművezetőktől, az érintett önkormányzatoktól és a Rendőrségtől is” – mondta Juraj Droba, a BSK elnöke, hozzátéve, hogy a cél a biztonság és a zavartalan közlekedés.

Az új közlekedési tábla a jelzőlámpa részeként lehetővé teszi, hogy a közlekedő a kereszteződés előtti megállást követően piros jelzés esetén is jobbra kanyarodjon, amit azonban kizárólag a jobb sávból tehet meg. Ugyanakkor a kereszteződésen való áthaladáskor nem korlátozhatja és nem veszélyeztetheti a forgalom többi résztvevőjét, különösen a gyalogosokat, kerékpárosokat, illetve a szabad irányba haladó járműveket.

A Pozsonyi önkormányzat útigazgatása (SC BSK), a másod- és harmadosztályú utak kezelője, új közlekedési táblát helyezett el a III/1082 és III/1083 kereszteződésekben Tótgurabon, illetve a III/1059 és III/1082 kereszteződésekben Horvátgurabon. A céljuk a forgalmi helyzet javítása is, ugyanis a Triblavina autópálya-kereszteződés üzembe helyezése óta érezhetően sűrűbb lett a forgalom.

"A megye útigazgatása több ilyen tábla kihelyezését tervezi a megye több kereszteződésében" - tette hozzá a BSK.

Forrás: interez.sk
Fotó: Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja

Címkék: BSK, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 08:11, péntek | Rendőrségi

Egy olasz rendőr lelőtte kollégáját, majd magával is végzett

Egy rendőr az olasz fővárosban, Rómában csütörtökön szolgálati fegyverével agyonlőtte kollégáját. A férfi egy személygépkocsival menekült el a helyszínről, amelyben öngyilkosságot követett el.

2023. Június 02. 08:11, péntek | Világ

Túlmelegedés miatt halt meg egy gyerek az autóban, amíg a szülei templomban voltak

Egy 11 hónapos csecsemő halálát vizsgálják az Egyesült Államokban, a floridai Palm Bayben. Szülei a forró autóban hagyták, miközben a templomban voltak a vasárnapi istentiszteleten.

2023. Június 02. 08:09, péntek | Rendőrségi

Egy 3 éves gyermek Vágújhelyen kiesett egy lakóház ablakából

Az anya a szomszéd szobában tartózkodott, amikor megtörtént a baleset.

2023. Június 01. 20:36, csütörtök | Sport

Messi két év után távozik a PSG-től

A sztárjátékost már egy jó ideje összefüggésbe hozták a Barcelonába való visszatéréssel vagy a szaúd-arábiai Al Hilal csapatához való átigazolással.