2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. November 18. 22:04, szerda | Tech
Forrás: IGN

Új koronavírus-funkciók a Google Térképen

Új koronavírus-funkciók a Google Térképen

A változás az elkövetkező hetekben lesz várható. A Google térkép nemrég már egy olyan frissítést kapott, amely kifejezetten a koronavírus-fertőzések arányát mutatja.

Ehhez kapcsolódik az az új frissítés is, amely nemsokára elérhető lesz androidos eszközök, illetve iPhone és iPad használók számára is. Ez az újdonság még több információt kínál majd a pandémia helyi alakulásáról, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait, tájékoztat a Hvg.

A Google a közeledő ünnepek miatt készítette az update-et, hogy nagyobb biztonságban legyenek azok, akik az ünnepek alatt családlátogatásra készülnek. Így már az utazás előtt tájékozódhatnak a helyi irányelvekről, a mintavételi pontokról és korlátozásokról. A másik újdonság is az utazások számának emelkedésére kíván reagálni. A tömegközlekedés esetében például mostantól valós idejű képet kapunk az adott járatok zsúfoltságáról vagy éppen alacsony utazószámáról, így segítve a megfelelő időszak kiválasztását az utazáshoz. A Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján lesz követhető, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy egyes városokban a metró, amellyel utazni kívánnak. Az elmúlt hónapokban több frissítés is elérhető lett a Google térképes szolgáltatásainak keretein belül. Többek között megváltoztatták a közúti forgalmat megbecsülő algoritmust is, a járvány miatt ugyanis sok helyen kevesebben vannak az utakon, de emiatt készítettek néhány új funkciót a kerékpárosok számára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.