2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. November 13. 14:16, péntek | Tech
Forrás: Index, Apple

Új kijelző-technológiával jön az iPad

Új kijelző-technológiával jön az iPad

Az Apple 2021-es tabletjeinek kijelzőire nagy újítás vár: eljött a mini LED-es LCD panelek ideje.

Az LG Display koreai jelentése szerint a cég 2021 elején mini LED háttérvilágítású LCD paneleket szállít majd a jövő évi iPad-ek számára az Apple-nek, tájékoztat az Index. Ez azt jelenti, hogy akár az első negyedévben megjelenhet az első mini LED kijelzős technológiával rendelkező iPad Pro. A mini LED technológiát, mely a háttérvilágítás új formája, már régebb óta használják például LCD képernyős televíziókban. Smart eszközöknél még szinte nem is alkalmazzák, pedig ugyanolyan előnyösek lehetnek, mint az OLED kijelzők, sőt gyakran megnövelt fényerőt, jobb energiahatékonyságot és alacsonyabb beégési kockázatot kínál ez a fajta megoldás. De ne keverjük össze a mini LED-et a microLED-del, ami egy teljesen új megjelenítési technológia lesz. Ming-Chi Kuo, neves Apple-elemző már korábban megjósolta, hogy az iPad Pro lesz az első Apple termék, amelyik áttér a mini LED kijelzőkre. Az átmenet a 12,9”-es modellel kezdődhet, amit majd a 11”-es modell követ. Felmerült, hogy az Apple akár a MacBooknál és az iMacnél is alkalmazhatja a mini LED paneleket. Ezzel a változással azonban valószínűleg meg kell várnunk 2021-et. Az iPad Pro utolsó márciusi frissítése olyan új funkciókat hozott, mint az A12Z Bionic lapka, amely lényegében egy A12X chip, egy extra GPU maggal, vagy az ultraszéles kamera, amely 0,5x-es zoomot tesz lehetővé, esetleg a LiDAR szkenner a kibővített valósághoz és a jobb hangzású mikrofonok. Ez volt az iPad Pro első frissítése azóta, hogy az eszköz 2018 októberében jelentős átalakítást kapott.

Címkék: apple, iPad, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.