2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Június 16. 18:30, kedd | Világ
Forrás: mti

Új honlap segíti a biztonságos utazást az EU-ban

Új honlap segíti a biztonságos utazást az EU-ban

Az Európai Bizottság elindította az Európán belüli utazás biztonságos újraindítását segítő Re-open EU nevű honlapot, mely valós idejű tájékoztatást nyújt a határok helyzetéről, és az elérhető szolgáltatásokról.

Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos elmondta, hogy a honlapon gyakorlati információk találhatók az érvényes utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről, valamint az uniós és nemzeti turisztikai ajánlatokról. A tagállamoktól származó információk alapján adatokat szolgáltat mintegy 30 közlekedési, közegészségügyi és idegenforgalmi mutatóra vonatkozóan.

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős európai biztos azt közölte, hogy a közös uniós kutatóközpont (JRC) által létrehozott honlapon a felhasználók interaktív térkép segítségével böngészhetik az egyes uniós tagállamokra vonatkozó speciális információkat, aktuális híreket és tanácsokat. A platform könnyen elérhető alkalmazáson és weboldalon keresztül is.

A platform tájékoztatást ad a támogatói utalványok rendszeréről is, amelyek keretében a fogyasztók azzal támogathatják kedvenc szállodáikat vagy éttermeiket, hogy az újranyitás után beváltható utalványt vásárolnak későbbi felhasználásra. A vásárlók ezzel támogathatják az európai vendéglátóipari ágazatot a korlátozások feloldásáig és a határok újbóli megnyitásáig. Az ügyfél által befizetett összeg közvetlenül a szolgáltatóhoz kerül. A honlap létrehozásával az Európai Bizottság segíteni szeretné az érintett vállalkozások és az erre nyitott ügyfelek jobb összekapcsolását, különösen a külföldi utazások esetében - tette hozzá az uniós biztos.

Az Európai Bizottság június 11-én ismertette az EU-ba irányuló utazási korlátozások június 30. utáni részleges és fokozatos feloldására vonatkozó ajánlásait. Arra szólította fel a tagállamokat, hogy június 15-éig szüntessék meg a szabad mozgást érintő korlátozásokat és a belső határellenőrzéseket, tekintettel az EU-n belüli egészségügyi helyzet javulására, valamint a tagállamokban bevezetett, a fizikai távolságtartásra vonatkozó és egyéb egészségügyi intézkedésekre.

A weboldal ide kattintva megtekinthető.

Címkék: koronavírus, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.