2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 28. 04:41, kedd | Koronavírus
Forrás: reuters

Új erőre kapott a világjárvány?

Új erőre kapott a világjárvány?

Franciaországban maszkviselésre szólították fel a lakosokat olyan helyeken, ahol tömeges rendezvény zajlik. Brigitte Bourguign miniszter elsősorban a tömegközlekedési eszközökön ajánlja a védőmaszk viselését.

A tárcavezető szerint Franciaországra egy következő fertőzési hullám vár, írja a Reuters. “Nem azt mondom, hogy ismét kötelezővé tesszük a maszkokat, de arra kérem a franciákat, hogy a tömegközlekedési eszközökön vegyék fel a FFP2-eseket,” mondta Bourguign, majd hozzátette, szerinte ez állmpolgári kötelességünk. “Ez nem egy ajánlás, ezt Én kérem Önöktől,” nyomatékosított a tárcavezető, aki szerint a franciáknak ismét hordaniuk kellene a védőeszközt.

Franciaország hétfőn jelentette, hogy az országban az elmúlt 24 óra során mintegy 17.601 új fertőzöttet regisztráltak. Április 18. óta nem volt ilyen magas esetszám, írja a Reuters. Az elmúlt nap során ráadásul 48 halálos áldozata is volt a vírusnak.

Alan Fischer, az oltási kampányért felelős biztos nem több, mint egy hete figyelmeztetett az országra leselkedő, következő fertőzéshullámra. Ez egyébként más európai országokra is érvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.