2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Június 28. 04:41, kedd | Koronavírus
Forrás: reuters

Új erőre kapott a világjárvány?

Új erőre kapott a világjárvány?

Franciaországban maszkviselésre szólították fel a lakosokat olyan helyeken, ahol tömeges rendezvény zajlik. Brigitte Bourguign miniszter elsősorban a tömegközlekedési eszközökön ajánlja a védőmaszk viselését.

A tárcavezető szerint Franciaországra egy következő fertőzési hullám vár, írja a Reuters. “Nem azt mondom, hogy ismét kötelezővé tesszük a maszkokat, de arra kérem a franciákat, hogy a tömegközlekedési eszközökön vegyék fel a FFP2-eseket,” mondta Bourguign, majd hozzátette, szerinte ez állmpolgári kötelességünk. “Ez nem egy ajánlás, ezt Én kérem Önöktől,” nyomatékosított a tárcavezető, aki szerint a franciáknak ismét hordaniuk kellene a védőeszközt.

Franciaország hétfőn jelentette, hogy az országban az elmúlt 24 óra során mintegy 17.601 új fertőzöttet regisztráltak. Április 18. óta nem volt ilyen magas esetszám, írja a Reuters. Az elmúlt nap során ráadásul 48 halálos áldozata is volt a vírusnak.

Alan Fischer, az oltási kampányért felelős biztos nem több, mint egy hete figyelmeztetett az országra leselkedő, következő fertőzéshullámra. Ez egyébként más európai országokra is érvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 30. 13:27, szombat | Koronavírus

Öngyilkosságba kergettek antivaxerek egy osztrák orvosnőt

Ausztria politikai vezetői megdöbbenésüknek adtak hangot szombaton Lisa-Marie Kellermayr orvos halála miatt.

2022. Július 28. 10:47, csütörtök | Koronavírus

Koronavírus • csütörtöki adatok

Ismét kénytelenek vagyunk beszámolni a legújabb koronavírussal kapcsolatos szlovákiai adatokról. A számok egyre rosszabbak.

2022. Július 19. 01:36, kedd | Koronavírus

Közegészségügyi Hivatal • Védekeznünk kell a koronavírus ellen!

Továbbra is az oltás, a maszk és az FFP2-es reszpirátor jelenti a leghatékonyabb védelmet a koronavírus okozta covid-19 megbetegedés ellen - írja közleményében a Közegészségügyi Hivatal.

2022. Július 07. 01:57, csütörtök | Koronavírus

Veszélyben a nyári táborok?

Lassan, de biztosan kijelenthető, hogy a koronavírus visszatért napi életünkbe. Ján Mikas tisztifőorvos legújabban a nyári táborok szervezésével kapcsolatban nyilatkozott.