2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Február 05. 12:20, péntek | Kultúra
Forrás: HVG

Új előadással áll elő a Katona József Színház

Új előadással áll elő a Katona József Színház

A Máté Gábor által rendezett darab a „Végre egy kis csönd” címet kapta, és online lesz látható. Kedvcsinálónak készült egy trailer is a darabhoz.

A járványügyi helyzet továbbra is zárva tartja a színházakat, így a Katona József Színház egy teljesen új formával próbálkozik. Az új bemutatók érdekében meghívásos drámapályázatot hirdettek újfajta színházi formákkal, műfajokkal kísérletező, online térben feldolgozható művek írására. Az első így készült előadást, amelyet Garaczi László Végre egy kis csönd című színdarabjából rendezett Máté Gábor, napokon belül, február 12-én be is mutatják.

Máté Gábor, a színház igazgatója az új bemutatókról egy korábbi interjúban azt mondta: „Nem színház, nem rádiójáték, nem tévéjáték. Ezek körül valami negyedik, ilyen értelemben bátran mondhatjuk, hogy új műfaj. Azért is mondhatjuk, mert a művek szándékosan ide íródtak.”

A Végre egy kis csönd szereplői Rezes Judit, Mészáros Béla, Szirtes Ági és Kocsis Gergő lesznek, és a most bemutatott trailer alapján a cselekmény a jelen helyzetről fog szólni:

Az előadásra az eSzínház felületén lehet jegyet venni, és február 14-ig lesz megtekinthető.

A sorozat későbbi részei a következők lesznek:
Szécsi Noémi: Egyformák vagyunk (rend.: Székely Kriszta)
Tasnádi István: Tapasztalt asszony (rend.: Ascher Tamás)
Háy János: Szavalóverseny (rend.: Tárnoki Márk)

Címkék: bemutató, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.