2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Január 19. 16:12, csütörtök | Világ
Forrás: startitup.sk

Új akkumulátorgyár épül Ausztráliában

Új akkumulátorgyár épül Ausztráliában

Egy ausztrál startup, a Recharge Industries olyan új akkumulátorokat mutatott be, amelyeket anélkül tud gyártani, hogy Kínából származó anyagokat vagy alkatrészeket szerezne be.

Ausztrália számít a világ legnagyobb lítium szállító országának

Ez a modern akkumulátorok fő alkotóeleme, amelyet nemcsak az otthonokban, hanem az elektromos autóiparban is használnak. Ennek ellenére a világpiacon még mindig Kína állítja elő az akkumulátorok mintegy 80 százalékát. A Recharge Industries az idei év második felében szeretné megkezdeni a gyár építését, a termelés pedig valamikor 2024 végén venné kezdetét.

„Ausztrália az új energiakorszak Szaúd-Arábiája. Minden kulcsfontosságú ásványi anyag rendelkezésünkre áll a következő 100 év energiaellátásához.” – magyarázza David A. Collard, a Recharge Industries alapítója a Bloombergnek. A gyár kezdetben évi 2 GWh összkapacitású akkumulátorokat állít majd elő, de a tervek szerint ezt később évi 30 GWh-ra kívánják bővíteni.

Folyamatos a fejlesztés

Az akkumulátorok folyamatosan fejlesztés alatt állnak, amit intenzíven felgyorsított az elektromos járművek gyors bevezetése is. Mivel a számuk az utakon rohamosan emelkedik, így a növekvő érdeklődés megköveteli az illetékes cégektől, hogy folyamatosan csiszolják az akkumulátorok paramétereit. Azonban nem csak a kapacitásukon és energiasűrűségükön kell javítani, hanem a környezetre tett negatív hatásukat is csökkenteni, míg az újrahasznosíthatóságot növelni kell. Nem titok ugyanis, hogy az elektromos autók akkumulátorának élettartama folyamatosan gyengül. A legnagyobb mértékű veszteség az első 12 hónapban figyelhető meg, amikor a kapacitás akár több százalékkal is csökkenhet.

forrás: startitup.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.