2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 10. 06:34, kedd | Tech
Forrás: techradar

Úgy tűnik nem készül több iPhone SE modell

Úgy tűnik nem készül több iPhone SE modell

Egyre valószínűbb, hogy nem lesz negyedik iPhone SE modell, miután az Apple átértékelte a legolcsóbb iPhone készülékszéria profitabilitását.

Ez nem is annyira váratlan hír, mivel már korábban is felröppentek olyan pletykák, melyek szerint az iPhone SE következő verziója nem biztos, hogy valaha is elkészül. A legújabb találgatások a MacRumors elismert elemzőjétől, Ming-Chi Kuo tollából származnak, akinek gyakran igaza van az almás cég előrejelzéseivel kapcsolatban. Kuo elmondása szerint az Apple közölte beszállítóival, hogy az iPhone SE 4 2024-ig biztosan nem jelenik meg, de talán később sem.

Felröppentek olyan hírek is, hogy az 2022-es iPhone SE modell eladási számai alulmaradnak az elvárttól, így vélhetően ez lehet a készülékcsalád bizonytalan jövőjének egyik kiváltója. Az Apple ugyanis addig biztos nem fog újabb iPhone SE telefonokat gyártani, amíg nem bizonyosodik meg azok piaci sikerességéről.

Nehéz pontosan behatározni, hogy mitől vált kevésbé vonzóvá ez termékcsalád. Az viszont bizonyos, hogy az eladásokon nem segített az elavult dizájn (pld. a home gomb megléte), a kis képernyő, vagy például a manapság már maradinak számító egykamerás hátlap.

Az iPhone SE vitathatatlan előnye az ára, mivel csaknem fele annyiba kerül, mint az új zászlóshajónak számító 14-es alapmodell. Vélhetően a használt piac is rontja az SE modellek létjogosultságát, mivel az Apple termékek híresen jól működnek még évek után is. Ebből adódóan pedig számos felhasználó vásárol inkább egy megkímélt, 1-2 éves használt telefont a csúcskategóriás mobilok közül, mintsem egy vadiúj alsókategóriás iPhone-t.

Bármi is legyen az alacsony eladási számok okozója, nagyon csak úgy fest, hogy az almás cég hamarosan lezárja a kaliforniai cég iPhone SE című fejezetét.
forrás: techradar

Címkék: apple, iphone, Iphone SE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.