2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 04. 12:45, csütörtök | Világ
Forrás: cas.sk

Tűz ütött ki egy ukrajnai Covid-kórházban, többen meghaltak

Tűz ütött ki egy ukrajnai Covid-kórházban, többen meghaltak

Négy ember vesztette életét abban a tűzvészben, amely a dél-keleti Zaporizzsja város COVID-betegek számára létrehozott kórházában tört ki csütörtök hajnalban.

Az áldozatok között három páciens található, akiket éppen az intenzív osztályon kezeltek, a negyedik áldozat pedig egy orvosnő, tájékoztat az Ukrinform és a Reuters. A tűz éjfél körül ütött ki, a mentést 15 tűzoltóautó és 58 mentős végezte. A lángokat nagyjából egy órán belül sikerült eloltani. A Reuters információi szerint a lángok először az első emeleten végeztek pusztítást, ott, ahol a lélegeztetőgépre szoruló betegek feküdtek. Nyolcukat sikerült evakuálni.

Denys Šmyhaľ miniszterelnök szerint a tüzet valószínűleg oxigénszivárgás okozta, a rendőrök még nyomoznak az ügyben. Volodymyr Zelenskyj köztársasági elnök közösségi oldalán fejezte ki részvétét. „A legrosszabb az egészben az, hogy ez egy olyan helyen történt, ahol az embereket éppen meg akarjuk menteni… Az állam mindent megtesz azért, hogy a jövőben soha többe ne fordulhasson elő hasonló tragédia,” írja nyilatkozatában Zelenskyj.

Címkék: tragédia, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.