2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 01. 21:25, kedd | Világ
Forrás: AVG

Trump hatalmas pofont kapott a georgiai republikánosoktól

Trump hatalmas pofont kapott a georgiai republikánosoktól

Arra kérte őket, érvénytelenítsék a választási eredményeket. Miután nem tették meg, Trump megint tombolni kezdett.

Georgia állam kormányzója és államtitkára nem teljesíti Donald Trump kérését, hogy érvénytelenítsék az amerikai választás eredményét - írja a CNN. Ez a helyzet főleg azért lehet nagy ütés Trumpnak, mert a kormányzó Brian Kemp, és az államtitkár Brad Raffensperger is repubikánus politikusok.

Trump már az első eredmények óta kiabálja, hogy választási csalás történt, és bár bizonyítékot még nem mutatott, az sokaknak még elég, hogy Georgiában 12 ezer szavat volt közte, és a végül győző Joe Biden között.

Trump kérése azért is érdeeks, mert a kormányzó például bele sem avatkozhatna törvényesen a választási folyamatokba, és az államtitkár se nyúlhat bele az eredménybe. De nem is ez a meglepő, hanem hogy

Raffensperger már azt is elmondta, Trump szövetségesei dezinformációs hadjáratot folytatnak, miközben ezekkel az álhírekkel már nem csak Trump szavazóit verik át, de magát az elnököt is.

A gerogiai választással kapcsolatban 250 bejelentett ügyet vizsgálnak, úgyhogy még napok kérdése a hivatalos végeredmény, viszont az államtitkár biztos benne, hogy mindenki láthatja a választások tisztaságát.

Trump a szokásos stílusban reagált: Kempről azt mondta, egy szerencsétlen, és felszólította Roffansperger felülírására, miközben szégyenkezett amiatt, hogy korábban támogatta a kormányzót, Raffenspergert viszont csak az emberek ellenségeként írta le.

HVG.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.