2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Május 11. 08:48, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Trump: ha én leszek az elnök, 24 órán belül rendezni fogom az ukrajnai háborút

Trump: ha én leszek az elnök, 24 órán belül rendezni fogom az ukrajnai háborút

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy ha ő lenne az amerikai elnök, akkor az ukrajnai háború ki sem tört volna.

Trump az említett szavakkal egy republikánus szavazónő kérdésére válaszolt, aki azt kérdezte tőle, hogy támogatja-e az Egyesült Államok katonai segítségét Ukrajna felé, és azt is, hogyan kezelné a Vlagyimir Putyin orosz elnök által jelentett fenyegetést. "Ha én leszek az elnök, akkor ezt a háborút egy nap, 24 óra alatt rendezem le" - fejezte ki Trump. Hozzátette, hogy találkozni fog Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Putyinnal is. "Mindkettőjüknek vannak gyengeségei és erősségei, és 24 órán belül ezt a háborút megoldjuk. Vége lesz, teljesen vége lesz" - tette hozzá.

A volt amerikai elnök ugyanakkor nem kívánta megmondani, hogy Oroszország vagy Ukrajna győzelmét szeretné-e a háborúban. "Nem gondolkodom győzelemben és vereségben. Abban gondolkodom, hogy rendezzük ezt le, hagyjuk abba az emberek megölését" - mondta.

"Szeretném, ha az oroszok és az ukránok nem halnának tovább" - folytatta. "És ezt 24 órán belül meg is fogom tenni" - tette hozzá Trump.

Amikor azonban a műsorvezető Kaitlan Collins harmadszor is megkérdezte, hogy kinek kellene megnyernie a háborút, azt válaszolta: "Ezt fogom mondani: Azt akarom, hogy Európa több pénzt adjon... Rengeteg pénzük van".

Trump azt sem volt hajlandó elárulni a talk show-ban, hogy Putyint háborús bűnösnek tartja-e. Trump szerint egy ilyen kifejezést "később" kell megvitatni.

"Ha azt mondjuk, hogy háborús bűnös, akkor sokkal nehezebb lesz olyan megállapodást kötni, amely megállítja ezt a dolgot (a háborút)" - mondta, hozzátéve, hogy "háborús bűnösként" szerinte Putyin keményebben harcolna, mint más körülmények között, ezért a kifejezést később kellene megfontolni. Trump is úgy véli, hogy "Putyin hibát követett el".

"Az ő hibája az volt, hogy odament. Soha nem ment volna oda, ha én lennék az elnök" - tette hozzá Trump, utalva Oroszország ukrajnai inváziójára a CNN szerint.

forrás: teraz.sk

Címkék: Donald Trump, Trump, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.