2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. December 02. 14:36, szerda | Világ
Forrás: HVG

Trieri gázolás: egy csecsemő és édesapja is az áldozatok között

Trieri gázolás: egy csecsemő és édesapja is az áldozatok között

Kedden a németországi Rajna-vidéken, Trierben történt tömeges gázolás. Az elkövető indítékát a rendőrség még nem tudta feltárni, annyit tudni, hogy erősen ittas volt,” tájékoztat az Index.

Mára ötre emelkedett a brutális bűncselekmény áldozatainak száma. A rajna-vidék–pfalzi tartományi belügyminiszter, Roger Lewentz szerint: a kedden történt esettel kapcsolatban egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy nem politikai indíttatású, minden egyéb homályos. A Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak továbbá azt mondta, hogy a hatóságok nem találtak értékelhető nyomokat, így például nem került elő levél, bármilyen egyéb irat vagy üzenet, amelyben az elkövető vállalja és magyarázza tettét. Ezért be kell várni az őrizetbe vett gázoló kihallgatásának eredményeit. Lewentz miniszter megalapozatlannak nevezte azokat a bírálatokat, amelyek szerint nem volt megfelelő a trieri belváros sétálóövezetének védelme. Magyarázata szerint az ilyen övezetekbe bejárást kell biztosítani a szállítóknak, mentőknek, tűzoltóknak, és nem lehet százszázalékos védelmet biztosítani az autót vagy más gépjárművet fegyverként használó támadók ellen. A baleset során a gázoló nagy sebességgel végighajtott Trier belvárosának fő sétálóutcáján. A nyomozás megállapításai szerint cikkcakkozva haladt, azzal a szándékkal, hogy minél több embernek sérülést okozton. A helyszínen négyen vesztették életüket, köztük egy kilenc hónapos csecsemő. Tizennégyen megsérültek, többen életveszélyesen, egyikük kedd este, a kórházban meghalt. Az elkövetőt, aki egy Trierben született, 51 éves német férfi, a rendőrök a helyszín közelében fogták el. Terepjáróját két civil rendőrautós egység szorította le az út szélére, kirángatták a volán mögül, leteperték, őrizetbe vették. Erősen ittas volt, szerda reggelig nem is tudták kihallgatni. A trieri ügyészség adatai szerint a férfi büntetlen előéletű, bejelentett lakhelye nincs, közeli rokonai sincsenek. Az utóbbi napokat a terepjáróban töltötte, amelyet kölcsönkapott egy ismerősétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.