2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Január 19. 12:50, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: Noviny.sk

Tragédia Szepsi közelében

Tragédia Szepsi közelében

Egy patakban fuldokló gyerekhez hívták ki a mentőket szerdán a Kassa-vidék járásbeli Szepsi mellett. A 2,5 éves gyermek életét vesztette a baleset során.

A Rendőrség Kassa Megyei Igazgatóságának szóvivője, Jana Mésarová tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy a gyermek a kórházban meghalt. A nyomozók jelenleg még a tragédia helyszínét és körülményeit vizsgálják.

"Nem sokkal 12 óra előtt érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy a tűzoltó- és mentőszolgálat munkatársait egy patakban fuldokló gyerekhez hívták segítségül. A gyermeket egy helyi férfi húzta ki a vízből" - magyarázta.

A mentők a helyszínre érkezést követően azonnal megkezdték az újraélesztést, korházba már a légimentők szállították a sérültet. "Sajnos a mentők és az orvosok hatalmas erőfeszítései ellenére a gyermek nem sokkal 14 óra előtt meghalt a kórházban" - tette hozzá Mésarová.

"Egyik tűzoltónk a helyszínen tartózkodott, ő hívta segítségül kollégáit" – mondta Matis Libová a tűzoltóságtól. Zuzana Hopjaková, az Air Transport Europe (ATE) Helikopter Sürgősségi Szolgálatának (VZZS) szóvivője szerint a gyermek súlyosan hipotermiás volt. További információval azonban nem tudott szolgálni a történtekről. "A mentők a helyszínre érkezés után rögtön megkezdték a gyermek újraélesztését, kollégáink pedig szintén állandó reszuszcitáció mellett a lehető leggyorsabban elszállították Kassára, ahol a gyermeki intenzív osztály orvosainak adták át" - magyarázta Hopjaková.

Forrás: noviny.sk
Fotó: TASR/Radovan Stoklasa

Címkék: Szepsi, tragédia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.