2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 03. 14:12, kedd | Kzélet
Forrás: cas.sk

Trágár ordibálás, a köztársasági elnök gyalázása és Ľuboš Blaha - ilyen egy smeres gyűlés

Trágár ordibálás, a köztársasági elnök gyalázása és Ľuboš Blaha - ilyen egy smeres gyűlés

Vasárnap tartotta egyik lakossági találkozóját a Smer. A helyszín Nyitra. A fellépő politikusok egyike, Ľuboš Blaha pedig valamilyen oknál fogva jónak látta káromkodásra heccelni az összegyűlt tömeget.

A trágár kifejezések Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek szóltak, az esetre reagált az államfő partnere is, aki egyúttal Blaha feleségének is üzent. Hétfő reggelre Monika Beňová, a Smer egyik vezetőségi tagja elnézést kért a meetingen elhangzottakért. “Ha tényleg így volt, én nem hallottam, de mint nő, szeretnék elnézést kérni az elnöktől. Káromkodásoknak nincs helye az ilyen eseményeken. Ha nem is értünk egyet mindenben, az nem azt jelenti, hogy ilyen szavakkal kell illetnünk egymást. Szóval, elnökasszony, kérem bocsásson meg ezekért a durva szavakért,” írja közösségi oldalán a politikus.

Juraj Rizman, az államfő élettársa egyébként korábban pont Monika Beňovát védte meg egy hasonló eset során. Akkor neonáci jobboldali extrémisták harsogtak hasonlóan profán jelzőket az EP-képviselőnő kontójára. “Évekkel ezelőtt, amikor jobboldali szélsőségesek Monika Beňová EU-s képviselőt illették ilyen szavakkal, a Smerben hatalmas volt a felháborodás. Megvédtem a képviselőnőt, hiszen a nácik a lehető legalacsonyabbra süllyedtek ezzel a megnyilvánulással…” írja Rizman.

“A vasárnapi május 1-jei Smeres tüntetésen a Nemzeti Tanács egyik képviselője, Ľuboš Blaha hirtelen ötlettől vezérelve a köztársasági elnöknek címzett trágárságok skandálására buzdította az összegyűlt tömeget. Az elvtársak roppant jól szórakoztak a színpadon. Nem ellenkezett a jelenlévő Beňová képviselő asszony sem…

Szomorú látni, hogy az egykoron erős kormányzó párt hogyan süllyed mélyebbre és mélyebbre. A Robert Fico és Lubos Blaha vezette Smer eljutott a futballhuligánok és a nácik szintjére. (igen, a jelenlévők között több, extrémizmusért és erőszakos bűntettért elítélt személy is volt). Van a dolognak azonban egy pozitívuma is: a Smer végre felfedte igazi arcát. Olyan szavakat és módszereket használnak, amelyek egy tisztességes társadalomban elképzelhetetlenek. Eljött az idő, hogy annak kezeljük őket, amik: jobboldali szélsőségeseknek. Blaha képviselő feleségének pedig szívből kívánom, hogy soha senki ne beszéljen úgy róla, mint ahogy a férje beszélt az én társamról,” zárta Rizman.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.