2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Április 14. 11:57, péntek | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Továbbra is le van zárva az autópálya Eperjes és Kassa között

Továbbra is le van zárva az autópálya Eperjes és Kassa között

A két keleti nagyváros közötti autópálya egyik parkolójában álló tartálykocsiból kiszivárgott sósav nem veszélyeztette a környezetet a környéken.

Ezt a TASR-nek Ľubomír Toďor, a Prešovi Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) kerületi igazgatóságának igazgatója erősítette meg. Szavai szerint a veszélyes vegyi anyag nem került a levegőbe és a talajba, mivel azt lekaparták. A helyszínen a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet (SIŽP) is beavatkozik.

"A vízművek ellenőrzi az áramlást, ami alatta van. Tíz méteres körzetben semmit sem mértek. A környező falvakban sem észleltek semmit. Ez egy kis szivárgás" - mondta Toďor.

A tűzoltók jelenleg sósavat pumpálnak egy tartálykocsiból előkészített hordókba. "A töltés és a fertőtlenítés után már készen állnak a járművek, hogy a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas üzembe, a hulladéklerakóba szállítsák. Most válogatják, hogy hova fogjuk elhelyezni" - mondta, hozzátéve, hogy összesen 23 hordót kell megtölteniük.

A Slovnaft a benzinkút parkolójában álló tartálykocsiból kiömlött vegyi anyaggal kapcsolatban az integrált mentési rendszer intézkedéseit követi - közölte szóvivője, Anton Molnár.

"Az autópályán mindkét irányban haladéktalanul lezárták a janoviki benzinkutat, és evakuálták a személyzetet. Jelenleg nem látunk semmilyen egészségkárosodást a benzinkút alkalmazottainak vagy a benzinkút vásárlóinak" - tette hozzá Molnár, hozzátéve, hogy a tartálykocsi a benzinkút mögötti parkolóban parkol, amelyet a Nemzeti Autópálya Társaság üzemeltet.

Az Eperjes és Kassa közötti autópályát reggel óta mindkét irányban lezárták.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.