2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. November 04. 10:26, szombat | Rendőrségi
Forrás: TASR | ma7.sk

Továbbra is ellenőriznek a magyar határátkelőkön

Továbbra is ellenőriznek a magyar határátkelőkön

Szlovákia meghosszabbítja a Magyarországgal határos átkelőhelyek ellenőrzését. A jelenlegi intézkedések november 23-ig biztosan érvényesek maradnak.

Csütörtökön a kormány elfogadta azt a javaslatot, melynek értelmében további 2,05 millió eurót fordítanak a déli határ ellenőrzésére. A cél továbbra is az illegális migráció megfékezése.

„A belső határok ellenőrzésének felfüggesztése az illegális migránsok beáramlásához vezetne, amely kockáztatná a lakosok biztonságát” – fejtette ki a belügyminisztérium.

Szlovákia ideiglenesen október 5-én kezdte újra a magyarországi határok ellenőrzését. A kormány azt követően döntött emellett, hogy a szomszédos országok, mint Lengyelország, Ausztria és Csehország is hasonlóan cselekedett.

Forrás: ma7.sk / TASR

Fotó: Wikimedia Commons

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 16. 14:53, kedd | Rendőrségi

Pozsony: Tolvajok csaptak le egyes kórházak várótermeiben

A csalók fáradhatatlanok, és mindig új módokat keresnek arra, hogy kirabolják az embereket. Az utóbbi napokban olyan helyeken loptak, ahol a legkevésbé számítunk rá.

2023. November 27. 09:43, hétfő | Rendőrségi

Rátámadt családjára egy férfi Vágsellyén

A helyszínre kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni az áldozatokat, három személyen már nem tudtak segíteni.

2024. Február 20. 10:28, kedd | Kzélet

A Tesco, a Billa és a Kaufland 50 új üzletet szeretne nyitni

Minden nagyobb üzletlánc bejelentette, hogy növelni kívánja az üzletei számát. Ezáltal Szlovákia különböző régióiban számos üzlettel bővül majd a kínálat.

2024. Február 20. 09:01, kedd | Világ

Az EU-tagállamok humanitárius szünetre szólították fel Izraelt

Az államok ismételten felszólították Izraelt, hogy ne indítson támadást a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városa ellen, ahol a palesztin enklávé 2,4 millióra becsült lakosságának több mint fele húzza meg magát.