2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Június 29. 14:00, hétfő | Világ
Forrás: MTI

Tovább növekedtek a bérleti díjak Európában: Budapest megelőzi Pozsonyt

Tovább növekedtek a bérleti díjak Európában: Budapest megelőzi Pozsonyt

Az Eurostat felmérése szerint a legdrágább városoknak London, Párizs és Dublin számítanak Európában, a legolcsóbban pedig Bukarestben, Varsóban és végül Szófiában bérelhetünk magunknak lakást.

Az Eurostat a nemzetközi tisztségviselők által használt bérlemények, lakások árait - így elsősorban a jó állapotú és jól felszerelt belvárosi lakások árait – vizsgálta. Az ilyen típusú lakások bérleti díja azonban a teljes bérleti piacra hatással van –mondta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Ami a régiónkat illeti, Prága és Bécs után a budapesti belváros a legdrágább, míg Pozsonyban ennél valamivel kedvezőbb bérleti díj mellet lehet lakáshoz jutni.

Európában, 2018-hoz viszonyítva, a legnagyobb áremelkedés épp Budapesten történt, ahol tavaly 15 százalékkal drágábban adták ki a lakásokat, mint egy évvel korábban.

Az elemzés szerint csak Bécsben (-3 százalék) és Bukarestben (-2 százalék) csökkentek a bérleti díjak az előző évhez képest 2019-re, a többi városban jellemzően 2-8 százalékkal emelkedtek az árak.

Az elemzési vezető hozzátette, az idén, a járványhelyzet miatt, jelentős változások történtek a bérleti árakban és a bérleti konstrukciókban is, de ezek tartósságát és jelentőségét a gazdaság és turizmus alakulása bármilyen irányban befolyásolhatja még az év végéig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 10:04, kedd | Világ

Oroszország figyelmeztette az USA-t

Moszkva azt üzente Washingtonnak, hogy ha rövid időn belül nem állnak le az ukránok felfegyverzésével, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

2022. Május 16. 10:34, hétfő | Világ

Tudomány: sikerült életet csempészni egy ember szemébe a halálát követően

Egyszerre félelmetes és csodálatos sikert aratott egy amerikai kutatócsoport, amelynek sikerült érzékelhető jeleket mérnie egy elhunyt páciens retinasejtjeiben.

2022. Május 16. 10:10, hétfő | Világ

ISW: Az orosz erők állítólag feladták az ukrán csapatok bekerítésének tervét

Az orosz hadsereg inkább Szjevjerodonyeck városának elfoglalására összpontosít a továbbiakban.

2022. Május 14. 04:58, szombat | Világ

Ezen a napon: május 14. • Aláírják a Varsói Szerződést

Nem egy klasszikus, eseménydús napról van szó, ha május 14-t emlegetjük, mi mégis megpróbáljuk összeszedni a történelem legérdekesebb, mai napra datálható eseményeit.