2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 27. 21:58, vasárnap | Sport
Forrás: samorin.sk

Történelmi tavasz előtt a somorjai focisták

Történelmi tavasz előtt a somorjai focisták

Az STK Somorja, hála az őszi parádés finisnek, újult erővel vág neki a tavaszi idénynek. A csallóközi csapat stabil szereplője a második ligának, a tabella közepén, biztos helyen tanyáznak.

Ma, azaz vasárnap a Homonna ellen elkezdi a tavaszi szereplését, sőt története során először fog a klub még tavasszal is a Szlovák Kupában szerepelni. „Ősszel voltak jobb és rosszabb meccseink is. Ez logikus, mivel nagyon fiatal csapatunk van, szeretnénk ezeket a játékosokat felkészíteni a legfelső osztályra. Nagyon sok olyan játékos szerepel jelenleg a Fortuna ligában, aki nálunk tette meg az első lépéseket a felnőttek között,” mondta Horváth Csaba, az STK elnöke. A klubunk fejlődéséhez nagyban hozzájárul a DAC-cal való együttműködés. „Nagyon jól megy a közös munka a dunaszerdahelyi klubbal. A játékosaink előtt példaértékű lehet, hogy az ősszel többen nálunk dolgoztak, jelenleg pedig már a DAC kezdőcsapatában tűnnek fel.”

Tavaly a Szlovák Kupa sorozatban az év második felében három sikeres meccset tudhat maga mögött az STK Somorja. Kiejtette a Jászlóapátszentmihályt, a Fortuna Ligás Szeredet és a Szepesbélát. Az utoljára említett csapatot 12:0-ra győzte le a Somorja, Lukas Leginus hét gólt szerzett. Az eredmény és a csatárunk teljesítménye új rekord a Szlovák Kupa félszázados történetében. Szerdán a nyolcaddöntőben otthon a szintén másodosztályú Szakolcát fogadjuk. „Ez is nagy lehetőség a játékosok számára. Megvan az esélyünk, hogy továbbjussunk. Célunk, hogy minél tovább ott legyünk a Szlovák Kupában is,” jegyezte meg a somorjai focilegenda.

Komoly változtatások nem történtek a téli szünet alatt. „Adott a csapat magja, csak minimális változások történtek. Január végével távozott a Homonnába Denis Jančo, akinek a teljesítményével nem voltunk elégedettek. Šimon Dolinský sérülés után tért vissza, nem játszott rendszeresen. Lehetőséget adtunk neki olyan csapatban szerepelni, ahol több időt tölthet a pályán. Nagy gólerejű játékost, az ukrán Vladyslav Chomutovot igazoltuk le, aki utoljára az észt legfelső bajnokságban rúgta a gólokat,” mondta Horváth Csaba.

A somorjai csapat szeretné tavasszal is folytatni az eredményes játékot. „Természetesen szeretnénk ott maradni a középmezőnyben, minél előbb be akarjuk biztosítani a bentmaradásunkat a II. ligában. A projekt keretében szeretnénk további játékosokat felkészíteni a Fortuna Ligára. Ha felhangszik a taps a Pomléban, az azt fogja jelenteni, hogy jó munkát végeztünk.”

Tavaly a tavaszi idény néhány fordulóját műfüves pályán rendezték. „Nincs jól beállítva az idény. November közepén, amikor még jó idő volt, befejeztük a meccseket. Most meg még a télen folytatjuk, az első héten háromszor lépünk pályára. De ez az irányító szervezet dolga, ezen nem tudunk változtatni. Idén nem műfüvön kezdünk, február 27-én, vasárnap délelőtt találkozunk a Pomléban, a Homonna lesz az ellenfelünk,” zárta Horváth Csaba, az STK Somorja elnöke.

Forrás: samorin.sk

Címkék: futball., STK Somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.