2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 30. 07:12, kedd | Tech
Forrás: aktuality.sk

Történelmi lépés az e-sport számára, Svédországban az állam fogja finanszírozni

Történelmi lépés az e-sport számára, Svédországban az állam fogja finanszírozni

Az e-sportok belépését a mainstream sportok közé ellentmondások kísérték.

Svédország nemzeti sportági szövetsége ellentmondásos körülmények között vett fel új tagot. Ez lett a svéd e-sport szövetség. Erre a múlt hétvégén, május 28-án, vasárnap került sor a Svéd Nemzeti Sporttalálkozón - számolt be az Expressen honlapja.

A svéd e-sport szövetség korábban hiába próbált a konföderáció tagjává válni, eddig nem sikerült. Eközben a Svéd Nemzeti Sportkonszövetségnek már 179 tagja van. Mindegyikük egy-egy sportági szövetséget képvisel. A szövetség azonban az összes tag érdekeit összességében védi, amikor a kormánnyal kommunikál, és különböző kezdeményezésekhez finanszírozást és támogatásokat nyújt.

Maga a Svéd Nemzeti Sportkonföderáció vezetősége azonban ellenezte a Svéd E-sport Szövetség belépését, és azt javasolta, hogy tagjai szavazzanak ellene. Ez jelentősen csökkentette volna a szövetség csatlakozási esélyeit. Végül azonban ez nem történt meg, és a tagok többsége figyelmen kívül hagyta ezt az ajánlást.

108 tag támogatta, 71 tag pedig az e-sport szövetség konföderációhoz való csatlakozása ellen szavazott.

Mit jelent ez?
Az e-sport Svédországban tehát jelentősen előrelépett, és csatlakozott a hagyományos sportágakhoz. Ez azt is jelenti, hogy az e-sport szövetség a következő években pénzt kap az államtól.

forrás: aktuality.sk

Címkék: e-sport, Sport, Svédország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.