2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Április 11. 11:23, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Törökország bemutatta első repülőgép-hordozóját

Törökország bemutatta első repülőgép-hordozóját

A török védelmi minisztérium szerint a hajó 230 méter hosszú és 32 méter széles.

Törökország néhány héttel a választások előtt leplezte le saját repülőgép-hordozóját. A TCG Anadolu katonai hajóra drónok és nehézhelikopterek is le- és felszállhatnak - mondta Recep Tayyip Erdogan elnök hétfőn a hajó isztambuli üzembe helyezési ünnepségén. A TASR a DPA hírügynökségtől vette át az információt.

"Hajónk úgy van felszerelve, hogy szükség esetén katonai és humanitárius missziókat hajthatunk végre a világ minden részén" - mondta Erdogan. A török védelmi minisztérium szerint a hajó 230 méter hosszú és 32 méter széles.

Törökországban jelenleg választási kampány zajlik. Az országban május 14-én tartanak parlamenti és elnökválasztást. Erdogan azt reméli, hogy ezeken a választásokon megnyeri a nacionalista szavazatokat - írja a DPA.

Törökország az elmúlt években Erdogan alatt részben agresszív külpolitikát folytatott. Több konfliktusban is részt vesz a térségben, többek között Szíriában. A szomszédos, NATO-szövetséges Görögországgal való kapcsolatait a területi vizek és a földgázlelőhelyek körüli viták is megterhelték, bár a februári pusztító törökországi földrengés óta némileg javultak.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.